Έτοιμες να πουλήσουν τα πλοία τους οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου άφησε να εννοηθεί πως οι ακτοπλοίκές εταιρείες είναι έτοιμες να πουλήσουν τα πλοία τους έαν δεν υπάρξει κυβερνητική στήριξη
Έτοιμες να αποσύρουν από την ελληνική αγορά τα πιο σύγχρονα πλοία τους και να τα ναυλώσουν ή να τα πουλήσουν σε ξένες αγορές είναι οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, αν δεν στηριχθούν από την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες εποχές. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε το α’ 5μηνο του 2021 θα είναι χειρότερος  από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.  Υπολογίζουμε ότι το α’ εξάμηνο του 2021 το μεταφορικό έργο θα είναι 50% μικρότερη από  το αντίστοιχο  χρονικό διάστημα του 2020. Θα φύγουν τα ποιοτικότερα πλοία  για το εξωτερικό και με πώληση. . Αν φύγουν τα ποιοτικότερα πλοία δεν θα αντικατασταθούν γιατί δεν υπάρχουν στην αγορά και η ακτοπλοία θα πάει πολλά χρόνια πίσω».

Ο Μιχάλης Σακέλλης επεσήμανε:
«Ζητάμε μέτρα για τους πρώτους  μήνες του 2021. Υπογραφή Συμβάσεων Δημόσιες Υπηρεσίας.

-Παράταση μέχρι  τον Μαϊου του 2021 της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

-Λιμενικά Ταμεία και Οργανισμοί Λιμένος να μειώσουν  τα λιμενικά έξοδα και τα λιμενικά τέλη.
-Παράταση εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων

-Συνέχιση αναστολής συμβάσεων

-Αναστολή πληρωμών»
Επίσης τόνισε:

Το κράτος μας βοήθησε με 22 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. 10 εκατομμύρια  από επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και 12 από τις συμβάσεις για κάλυψη γραμμών δημόσιας υπηρεσίας.

Δεν κάλυψαν όμως ούτε το 50% των αναγκών μας, ενώ δεν βοηθήθηκαν και τα δεμένα πλοία που και αυτά έχουν έξοδα. Βοηθάει η κυβέρνηση και καλά κάνει τα τουριστικά λεωφορεία το ίδιο θέλουμε να κάνουν και με την ακτοπλοία.

Η ακτοπλοία κινδυνεύει να αποψιλωθεί αν δεν ανανεωθεί ο στόλος με ναυπηγήσεις. Τώρα υπάρχουν 105 πλοία αξιόπλοα. Το 2030 τα 44 θα είναι άνω των 40 ετών και 16 άνω των 50 ετών για πρώτη φορά.»


newmoney, cyclades24.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.