Προς επίταξη 200 κλινών στη Θεσσαλονίκη


Προθεσμία μίας ώρας σε ιδιωτικές κλινικές για να παραδώσουν 200 κλίνες Covid, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο έδωσε διορία μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, να παραδώσουν άμεσα τις κλίνες  για τη νοσηλεία των βαρέων περιστατικών από τη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες κλινικών προβάλλουν αντιρρήσεις λόγω υψηλού κόστους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιωτικών κλινικών δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών αρνήθηκε να δώσει τις κλίνες

Σε δηλώσεις του προς τη Ζούγκλα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρήγορης Σαραφιανός είπε ότι αρνήθηκε να δώσει 200 κλίνες για Covid, στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας τα εξής: «βάσει των επιδημιολόγων δεν μπορούμε να ανακατέψουμε τους ήδη νοσούντες στις κλινικές μας με τους Covid. Κτηριακά αυτή τη στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές μας δεν μπορούν να διαχωριστούν ώστε να προφυλαχτούν οι νοσηλευόμενοί μας με υποκείμενα νοσήματα και με Covid. Αρνηθήκαμε να τους δώσουμε τις 200 κλίνες για Covid καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των ήδη ασθενών μας».

Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε ασφυκτική πίεση καθώς σχεδόν όλες οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα  ο ΕΟΔΥ, στην συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 774 κρούσματα κορωνοϊού.

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.