Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή – «Καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 15 Δεκεμβρίου η ψήφισή του»


O Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, ζητώντας από τον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα να ορίσει συνεδριάσεις για την ψήφισή του.

Ο προϋπολογισμός κατατίθεται σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας την οποία προκαλεί η πανδημία κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στην αναφορά του Προέδρου της Βουλής, με την κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει νέα μέτρα για το τέλος του 2020…

Ανακοινώνοντας τις ημερομηνίες ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου με την επισήμανση «καλώς εχόντων των πραγμάτων».

Ο προϋπολογισμός παραδόθηκε από τον κ. Σταϊκούρα στον Πρόεδρο της Βουλής σε ψηφιακή μορφή εντός ειδικής συσκευασίας η οποία απεικόνιζε την ελληνική σημαία, με τον Πρόεδρο της Βουλής να υπενθυμίζει ότι είναι ο προϋπολογισμός του έτους στο οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την Κομισιόν, η Ελλάδα θα έχει από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ΕΕ στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ για την εποπτεία τόνισε ότι «έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των συμφωνηθέντων».

Η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 9,8% εφέτος, σύμφωνα με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος «βλέπει» «τρύπα» 14,9 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό για το δεκάμηνο.

Με όλα αυτά τα στοιχεία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο προϋπολογισμός για το 2021.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.