Σύνοδος Κορυφής - Politico: Γιατί παρέδωσαν κινητά και tablet οι ηγέτες της ΕΕ


Ο Σαρλ Μισέλ, ζήτησε από τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής να παραδώσουν κινητά τηλέφωνα και τα tablet προκειμένου να διατηρηθούν εμπιστευτικές οι συζητήσεις για το Brexit. 

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του Politico αναφέρουν ότι οι ηγέτες παρέδωσαν τις συσκευές τους, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ντουλάπια στον πέμπτο όροφο του κτηρίου Europa, λόγω φόβων για παρακολούθηση των συνομιλιών από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ΜI6.

Το κλειδί για κάθε ντουλάπι παραδόθηκε προσωπικά σε κάθε ηγέτη.

«Μπορούν να φύγουν από την αίθουσα, αν θέλουν να κάνουν επείγουσα τηλεφωνική κλήση», τονίζει η ίδια πηγή.

«Αλλά δεν μπορούν να φέρουν ένα κινητό τηλέφωνο στην αίθουσα, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit», συνεχίζει.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις εμπιστευτικότητας σε ένα ευαίσθητο ζήτημα», επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος.

CNN.GR

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.