Χάος με τα e-βιβλία της Εφορίας - Βουβή παράταση μέχρι τον Ιανουάριο


Έξαλλοι ο λογιστές καταγγέλλουν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ - το νέο χρονοδιάγραμμα και τα κίνητρα για όσους τα επιλέξουν πιλοτικά

Για την 1η ιανουαρίου 2021 αναβλήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς ούτε ήταν έτοιμη η σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ούτε οι επιχειρήσεις και οι λογιστές έχουν «εκπαιδευτεί» για τη νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας και του αυξημένου φόρτου εργασίας που προστέθηκε λόγω των μέτρων στήριξης.

Η υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων έπρεπε να γίνει από την 1η Οκτωβρίου 2020, αλλά την ύστατη ώρα ανακοινώθηκε η παράταση για ένα επιπλέον τρίμηνο.

Η αναβολή της υποχρεωτικής χρήσης των e-βιβλίων, έγινε στα... βουβά, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ενημερώνει ότι επίκειται η δημοσίευση κοινής απόφασης του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ.

Πάντως οι λογιστές είναι έξαλλοι, καθώς αποκτούν έναν επιπλέον μεγάλο μπελά, όταν μάλιστα έχει αυξηθεί αισθητά η γραφειοκρατική δουλειά που κάνουν, λόγω του πλήθους των αιτήσεων που υποχρεούνται να υποβάλουν είτε στο Taxisnet είτε στην ΕΡΓΑΝΗ για λογαριασμό των πελατών τους, προκειμένου να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.

διαβαστε τη συνεχεια στο sofokleousin.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.