Μέγα ηθικό θέμα για την εκλεκτή του Στουρνάρα αν υπάρχει δικαστική έρευνα

 


Πρόκειται για «πολυπράγμονα δικηγόρο», που «ακούει πάντοτε τον Γιάννη»
Τις τελευταίες ημέρες κατακλύστηκε το διαδίκτυο με φωτογραφίες της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, ενώ «πηγές» που αποδίδονται στον Γιάννη Στουρνάρα διακινούν την «είδηση» ότι τον ερχόμενο Απρίλιο του 2021, η συγκεκριμένη κυρία θα διοριστεί υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα σχετικά δημοσιεύματα σημείωναν δε ότι πρόκειται για «πολυπράγμονα δικηγόρο», που «ακούει πάντοτε τον Γιάννη».

Η κυρία Παπακωνσταντίνου, όμως, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Φέρεται μάλιστα ότι ερευνάται δικαστικώς για πιθανές ευθύνες που συνδέονται με εισπρακτική εταιρία στην οποία είναι πρόεδρος από το 2017, χωρίς να είναι σε γνώση μας αυτή τη στιγμή εάν έχει ξεκαθαρίσει η εν λόγω υπόθεση.

Εάν πράγματι υπάρχει τέτοια έρευνα σε εξέλιξη, όπως υποστηρίζουν άσπονδοι εχθροί της, γεννάται σοβαρό ηθικό θέμα. Η κυρία Παπακωνσταντίνου σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται περίπου ως προστατευόμενη του ισχυρού άνδρα της ΤτΕ και προφανώς εξαιτίας και της «πολυπραγμοσύνης» της.

Αρχικώς διορίστηκε από τον κ. Στουρνάρα στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών και μεταξύ άλλων χειρίστηκε και την υπόθεση SIEMENS, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχασε την ευκαιρία της αποζημίωσης, όπως θα ήταν το σωστό και δίκαιο. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι η αρμόδια γενική γραμματέας παρέλειψε να υποχρεώσει την εταιρία να τηρήσει τις νόμιμες και τις συμβατικές της υποχρεώσεις, λόγω των εγκλημάτων διαφθοράς που ομολογημένα διέπραξε.

Οσον αφορά την εισπρακτική εταιρία στην οποία επίσης διορίστηκε πρόεδρος, το περίεργο είναι ότι εκείνη την περίοδο φέρεται ότι κατοικούσε οικογενειακώς στο Παρίσι και προήδρευε… εξ αποστάσεως!

Παράλληλα, η φιλόμουσος όπως φαίνεται δικηγόρος κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου διορίστηκε και στη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, για να ολοκληρώσει τον κύκλο των διορισμών, καταλαμβάνοντας θέση και στην πολύπαθη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πάλι με μεσολάβηση του κ. Στουρνάρα.

Προφανώς οι ικανότητες της δικηγόρου είναι τόσο μεγάλες που τώρα, προαλείφεται και για τη θέση του υποδιοικητή της ΤτΕ, λες και δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα στελέχη. Πόσο ορθό είναι άραγε συγκεκριμένα πρόσωπα να ανακυκλώνονται κατέχοντας μονίμως κρατικές θέσεις, που συνεπάγονται και παχυλούς μισθούς; Και εις ανώτερα…

https://www.newsbreak.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.