Έτοιμο το νέο προσχέδιο της συνόδου κορυφής



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρέδωσε νέο προσχέδιο κειμένου συμπερασμάτων για την Τουρκία στους 27 ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νέο προσχέδιο βασίζεται στα δύο προηγούμενα και προσθέτει την έντονη καταδίκη της Ε.Ε. για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ακόμα, αναφέρεται πως η Ε.Ε. «είναι πλήρως δεσμευμένη στην επίλυση του Κυπριακού», διατηρεί τη φράση για «χρήση όλων των μέσων» σε περίπτωση μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, δεσμεύει το Συμβούλιο για αποφάσεις ως τον Δεκέμβριο και περιλαμβάνει την ελληνική φράση για «οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών».

Το νέο προσχέδιο συμπερασμάτων αναμένεται να συζητηθεί μετά το δείπνο των ηγετών.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.