Ισραήλ: Νέο γενικό lockdown για τρεις εβδομάδες

Ισραήλ: Νέο γενικό lockdown για τρεις εβδομάδες
To Ισραήλ μπαίνει  εκ νέου σε καραντίνα. Είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα, η οποία αναγκάζεται σε δεύτερο γενικευμένο lockdown σε πανεθνικό επίπεδο, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τα νέα μέτρα να συμπίπτουν με την εβραϊκή πρωτοχρονιά (Ρος Ασανά). Έχει προγραμματιστέι δε να μείνουν σε ισχύ για τρεις εβδομάδες, δηλαδή κάτα τη διάρκεια των γιορτών Γιομ Κιπούρ και Σουκότ. 

Σχολεία και εμπορικά κέντρα θα είναι κλειστά, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό. Ανοιχτά θα μείνουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, αλλά και επιχειρήσεις, που δεν δέχονται κοινό και πελάτες. Στους εσωτερικούς χώρους οι συγκεντρώσεις περιορίζονται στα 10 άτομα και στους εξωτερικούς στα 20. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα ισχύσουν και στις συναγωγές. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας στο Ισραήλ, μία χώρα με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.169 άνθρωποι από νέο κορωνοϊό. Η πρώτη αυστηρή καραντίνα είχε επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου, ενώ από τον Μάιο τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν. 

REUTERS

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.