Αμερικανός Υπουργός Δικαιοσύνης: «Μόνο η δουλεία ήταν χειρότερη από τα lockdown κατά του κορωνοϊού»


 Ως τη «χειρότερη καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην ιστορία των ΗΠΑ» με εξαίρεση τη «δουλεία» χαρακτήρισε τα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που λαμβάνουν κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Ο Μπαρ, ένας από τους ισχυρότερους υπερασπιστές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε κυβερνήτες ορισμένων Πολιτειών, κυρίως Δημοκρατικούς, το βράδυ της Τετάρτης για την λήψη μέτρων απαγόρευσης σε μια προσπάθεια συγκράτησης της πανδημίας Covid-19.

«Διατάσσοντας ένα εθνικό lockdown, λαμβάνοντας μέτρα καραντίνας, είναι σαν κατ 'οίκον περιορισμός», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ένα συντηρητικό πανεπιστήμιο.

«Με εξαίρεση τη δουλεία, που ήταν ένα άλλο είδος περιορισμού, αυτή είναι η χειρότερη καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην αμερικανική Ιστορία», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με το κοινό, που κινηματογραφήθηκε και το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται σφοδρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού και βρίσκεται κοντά να ξεπεράσει το όριο των 200.000 νεκρών, με μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων να είναι Αφροαμερικανοί.

Πολλές Πολιτείες με κυβερνήτες Ρεπουμπλικάνους, ειδικά στον Νότο, ήραν βιαστικά τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας την άνοιξη, προτού αναγκαστούν να τα επαναφέρουν σε περιορισμένη κλίμακα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου.

https://www.epilekta.com


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.