Παραδέχτηκε την επαφή με την Τουρκία για το επεισόδιο με τις φρεγάτες ο Πρωθυπουργός


Μετά  την αποκάλυψη της ''έγγραφης ελληνοτουρκικής συμφωνίας'' στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει και ''επαφή'' που έγινε με την Τουρκία για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση μετά από τη σύγκρουση της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ με την τουρκική Kemal Reis.

Ο ανταποκριτής του Antenna στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας έφερε στη δημοσιότητα επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η επιστολή, διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Γενικό Γραμματέα την περασμένη εβδομάδα, με την παράκληση να την προωθήσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας.

Σε αυτήν αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο από τον πρωθυπουργό το ναυτικό επεισόδιο με την σύγκρουση των δύο φρεγατών, της «Λήμνος» και της «Kemal Reis», όπου ο πρωθυπουργός μιλά για παραβίαση των κανόνων ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην κλιμακωθεί η κατάσταση, καθώς συμφωνήσαν ότι το περιστατικό δεν ήταν σκόπιμο.

Η ελληνική πλευρά, όπως γράφει κράτησε το περιστατικό εμπιστευτικό, ωστόσο, αυτό παρουσιάστηκε από τα τούρκικα μέσα και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο με παραμορφωμένο τρόπο ενώ η Άγκυρα εξέδωσε την επομένη δυο ακόμα ΝAVTEX.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή δηλώνει ότι δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να ανέχεται την παραβατικότητα της Τουρκίας, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια και δηλώνει προσηλωμένος στην συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία.

Αυτό φυσικά που δεν αποκαλύφθηκε ,είναι πως η Γερμανία απαίτησε την αποπομπή του Έλληνα Αντιπλοιάρχου κι αυτός που το απέτρεψε ήταν ο Διακόπουλος, ο οποίος βγήκε και είπε την αλήθεια. 
Αυτός ήταν και ο λόγος της ''παραίτησης'' του.

Mε πληροφορίες από militaire.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.