ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,


Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, φάνηκε να «αδειάζει» τις τράπεζες, μιλώντας για γενική απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και όχι μόνο για τους ευάλωτους δανειολήπτες. «Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020», τόνισε. «Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι πρέπει να προφτάσουμε να έχουμε ψηφίσει το νέο πλαίσιο της Δεύτερης Ευκαιρίας», εξήγησε ο πρωθυπουργός. Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Γίνονται πλειστηριασμοί; Βεβαίως και γίνονται πλειστηριασμοί, αρκεί να μην αφορούν εν προκειμένω την πρώτη κατοικία. Πρέπει κάποιος ο οποίος έχει -να δώσω ένα παράδειγμα- ”φεσώσει” την τράπεζα, ένας επιχειρηματίας που έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, έχει αφήσει απλήρωτους εργαζόμενους, να βγει το εξοχικό του σε κάποιο ακριβό νησί σε πλειστηριασμό; Βεβαίως και πρέπει και γίνεται αυτό ήδη. Διότι έτσι πρέπει να λειτουργεί η τραπεζική αγορά. Αλλά θέλω να τονίσω ότι έχουμε ένα ιδιαίτερο νοιάξιμο, μία ιδιαίτερη φροντίδα για την πρώτη κατοικία». 

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη φαίνεται να «απαγορεύουν» γενικώς τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, που θα αποτελούσαν μείζον πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Όμως, η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, «αδειάζοντας» τον πρωθυπουργό!

Με χθεσινή (14/9) τους ανακοίνωση, οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων ουσιαστικά επαναλαμβάνουν όσα ανακοίνωσαν και οι τράπεζες την Παρασκευή, τονίζοντας ότι η αναστολή πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου αφορά μόνο την πρώτη κατοικία ευάλωτων οφειλετών και επισημαίνοντας, όπως έκαναν και οι τράπεζες, ότι η αναστολή δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, αλλά θα εφαρμόζεται εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

https://www.sofokleousin.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.