Οι Τούρκοι ζητούν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

  Οι Τούρκοι ζητούν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου για λόγους ασφαλείας! Ενώ ισχυρίζονται πως έδιωξαν τους Έλληνες και τους έριξαν στη θάλασσα, με αυτή την απαίτηση δηλώνουν πως φοβούνται  την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων!! Μια χώρα των 80 εκατομμυρίων φοβάται τι; Μήπως επειδή τα νησιά αυτά είναι απέναντι από τα κατεχόμενα ελληνικά εδάφη και παρόλα αυτά δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ πίσω; Μήπως πίσω από αυτή την απαίτηση κρύβεται ένα σχέδιο σαν της Κύπρου; Μήπως επειδή ξέρουν πως μόνο χωρίς δική μας αντίσταση θα κατακτήσουν αυτά τα νησιά;


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απ' όπου προέκυψε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με «κοινή λογική» θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ουσιαστικά καλεί τον Κ.Μητσοτάκη να αφοπλίσει μερικώς ή ολικώς τα νησιά του Αν.Αιγαίου!

«Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε γη, θάλασσα και αέρα» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, ενώ, με νέα αιχμή προς την Ελάδα, επισημάνθηκε επίσης πως «η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική».

Για να προσθέσει ότι τάσσεται «υπέρ του διαλόγου για τη δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή. Η Τουρκία τοποθετείται πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης και της ισότητας σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διένεξη και αυτό ισχύει και για τις συμπεριφορές και ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς, ιδιαίτερα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

Φαίνεται ότι οι γερμανικές "πλάτες" που πιέζουν ακόμα και την Γαλλία κάνουν τον Τούρκο Πρόεδρο να ζητά τα πάντα γιατί βλέπει ότι σε όσες προκλήσεις και να έχει προβεί το αποτέλεσμα από πολλές χώρες στην Δϋση είναι ένα, να μην έχει επιπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ολονύχτιες επαφές με τους επιτελείς του κόμματός του και του προεδρικού του γραφείου, προετοιμάζοντας τον φάκελο με βασικό αίτημα την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η Αγκυρα απαιτεί ιδιαίτερα την απομάκρυνση των βαρέων όπλων (πυροβολικό και άρματα μάχης) και ειδικότερα των ρουκετοβόλων RM-70 για τα οποία θέλει να απομακρυνθούν από τα νησιά.

pronews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.