Διαψεύδουν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές τον Στόλτενμπεργκ για ελληνοτουρκικό διάλογο



Συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία για διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Όπως τονίζει o Γιενς Στόλτενμπεργκ, ύστερα από συνομιλίες με την ελληνική και τουρκική ηγεσία, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή τεχνικών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ ώστε να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μείωση του κινδύνου «επεισοδίων και ατυχημάτων».

Την είδηση ωστόσο διαψεύδουν ελληνικές διπλωματικές πηγές οι οποίες αναφέρουν πως «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», προσθέτουν.

Τάσος Οικονόμου
https://www.ert.gr/


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.