15 Σεπτεμβρίου 1928 .Ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλλίνη



 Αλέξανδρος Φλέμινγκ .Ένας απο τους αξιόλογους ιατρούς -ερευνητές της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης!Χαρις στις ακαταπόνητες προσπάθειες του ανακάλυψε την πενικιλλίνη στις 15 Σεπτεμβρίου του 1928 κ με αυτήν την τόσο σπουδαία ανακάλυψη άνοιξε τον δρόμο για την θεραπεία μολυσματικών ασθενειών με την χρήση αντιβιοτικών..Ενας μεγάλος ιδεαλιστής γιατρός μα πάνω από όλα Άνθρωπος που πήρε την θέση του δίπλα σε άλλους σπουδαίους λειτουργούς της Ιατρικής επιστήμης κ πιστός στον Ιπποκράτειο όρκο!
Για την τόσο σημαντική κ σπουδαία ανακάλυψη δικαίως τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1945.


Ο Φλέμινγκ ένα αγροτόπαιδο απο ένα μικρό χωριό της Σκωτίας ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία να σπουδάσει στο Λονδίνο!Προσπαθησε να δωσει έμφαση σε τεχνικά επαγγέλματα αλλά ήταν κάτι που δεν τον προσέλκυε..Με την παρότρυνση του μεγάλου του αδελφού που ήταν γιατρός ξεκίνησε να σπουδάσει ιατρική κ το 1903 πέρασε στην ιατρική σχολή του νοσοκομείου "ΣΕΝΤ ΜΕΡΙ".
Εκεί εργάστηκε ως βοηθός ενός από τους σπουδαιότερους μικροβιολογους του Αλμοθ Ράϊτ  κ τον κέρδισε ο κλάδος της βακτηριολογίας!
Με την έκρηξη του Α.Π.Π. κατατάχθηκε στο Βασιλικό στρατό στο ιατρικό σώμα με κύριο σκοπό του την ανάπτυξη θεραπέιας που θα μείωνε τους θανάτους στρατιωτών απο τις διάφορες μολύνσεις!Αλλά η έρευνα σταμάτησε λόγω έλλειψης κονδυλίων.παρόλα αυτά συνεχίζει την επίπονη κ επίμονη προσπάθεια του για την ιατρική έρευνα κ γυρνώντας πίσω στο¨" ΣΕΝΤ ΜΕΡΙ" το 1922 ανακάλυψε το ένζυμο ΛΥΣΟΖΥΜΗ τό οποίο απαντάται σε οριμσένους ιστούς κ εκκρίσεις όπως τα δάκρυα ,τά σάλια κ εχει την ικανότητα να αναστέλλει τις ιδιότητες των βακτηρίων ,,δηλαδή εχει αντιβακτηριακή δράση.
Το 1928 είναι η χρόνια  που έγινε η μεγάλη ανακάλυψη....Σε πείραμα για την καλλιέργεια  βακτηριδίων σταφυλοκοκκου παρατήρησε ότι είχε αναπτυχθεί ένα είδος μπλε μούχλας.Κ ήταν αυτό που σκότωνε πολύ έντονα τους επιβλαβείς οργανισμούς κ με τα συπεράσματα του οδηγηθηκε στην ανακάλυψη της πενικιλλίνης ως δραστικής ουσίας.που σκοτώνει τα βακτήρια!.Αν κ το εργο του σταμάτησε λογω μη ενδιαφεροντος απο τον ιατρικό κόσμο,,,οι συνεχιστες του την δεκαετία του 1930 ολοκληρωσαν την ερευνα του κ άρχισαν την μαζική παραγωγή της πενικιλλίνης ..Το 1945 τιμήθηκε με το ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ -ΙΑΤΡΙΚΗΣ  για αυτην την σπουδαία ανακάλυψη..Σεμνός κ ταπεινός όπως πάντα ήταν κ στις δηλώσεις τουν για αυτην την σπουδαία ανακάλυψη..

Τιμήθηκε σε Ιππότη απο τον Βασιλιά της Μεγάλης  Βρεταννίας..Το 1946 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ το 1951  επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών..

Το 1953 παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την Ελληνίδα γιατρό-βοηθό του Αμαλία Κουτσούρη..
Πέθανε το 1955.
Ανήκει στο ΠΑΝΘΕΟΝ των σπουδαίων -ΓΙΑΤΡΩΝ -ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ όπως ο Γεώργιος Παπανικολάου που η επιστήμη τους είναι απο τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!



 
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.