Πως βγήκε νοκ-άουτ το Kemal Reis


Διεθνείς διαστάσεις δείχνει να παίρνει το συμβάν της «επακούμπησης» της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS. Η ικανότητα του κυβερνήτη αντιπλοίαρχου Σαλιάρη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα και να καταφέρει να βγάλει νοκ άουτ την προκλητική τουρκική φρεγάτα, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης ακόμα και στους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που έφθασαν στο Armyvoice.gr το συμβάν διαδραματίστηκε σε τρεις φάσεις.
Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας έκανε ανάποδα και άφησε την τουρκική να περάσει. Η φρετάτα KEMAL REIS άφησε εκτεθειμένη την δεξιά της πλευρά.

Τότε ο κυβερνήτης της ελληνικής διέταξε πρόσω και «επακούμπησε» την πλώρη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην δεξιά μάσκα του KEMAL REIS. Είναι προφανές ότι η πρόθεσή του ήταν να αντιμετωπίση την πρόκληση και όχι να προκαλέσει σύγκρουση των δυο πλοίων, κάτι που θα ήταν μάλλον αρκετά εύκολο όπως μας περιγράφουν τα γεγονότα.

Βέβαια, δεδομένων των υλικών κατασκευής, η παλαιότητα του ελληνικού πλοίου λειτούργησε καταλυτικά κι έτσι προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο τουρκικό, το οποίο θα χρειαστεί αρκετό καιρό επισκευές.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ πάντως, δεν έχει υποστεί ζημίες όπως άλλωστε φαίνεται και από σχετική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

https://www.armyvoice.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.