Συνεχίζει η φωτιά στα ΧανιάΓια ένα ακόμα 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη μ τις φλόγες, προκειμένου να τιθασεύσουν την φωτιά που καίει στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας στο δήμο Κανδάνου- Σελίνου, προκαλώντας μια ανυπολόγιστη οικολογία καταστροφή, αλλά και κατακαίοντας τις περιουσίες των κατοίκων.

Στην μάχη για την κατάσβεση έχουν ριχτεί ξανά με το πρώτο φως της ημέρας εκτός από τις επίγειες δυνάμεις τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ ο καιρός εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά λαμβάνουν μέρος επίσης 38 οχήματα, 90 άντρες και 70 πεζοπόροι, ενώ παραμένουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.
Έχει πραγματοποιηθεί από χθες εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού που βρίσκεται στο σημείο κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Δεδομένου της κατεύθυνσης που είχε πάρει η πυρκαγιά το μεσημέρι Κεδρόδασος και Ελαφονήσι εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά ενώ στόχος της πυροσβεστικής είναι να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς της συγκεκριμένες περιοχές.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης χθες Πέμπτη έλαβαν μέρος και δύο πυροσβεστικά τύπου καναντέρ.

zarpanews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.