Στις 12:00μμ η ανακοίνωση του ανασχηματισμού.


Στις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό.

Σημειώνεται ότι στο ανακοινωθέν δεν γίνεται λόγος για «ανασχηματισμό», αλλά για «λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα» γεγονός που απηχεί στα όσα δήλωσε χτες ο κ. Πέτσας:
«Δεν γίνεται ανασχηματισμός. Μόνον διορθωτικές αλλαγές τις οποίες αποφασίζει ο πρωθυπουργός για ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χτες, Δευτέρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι υπάρχουν τομείς που χρειάζονται επιτάχυνση και ενίσχυση, δίνοντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα πρόσωπα που ακούγονται για τον ανασχηματισμό
Με βάση σενάρια που κυκλοφόρησαν για τον ανασχηματισμό, κεντρικό πρόσωπο φαίνεται πως θα είναι ο νυν υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα ασχοληθεί με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς ήδη μετέχει στην εκτελεστική γραμματεία για το ευρωπαϊκό ταμείο.

Ο κ. Σκυλακάκης δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, όπως μετέδωσε το OPEN.

Ο σταθμός έκανε λόγο για περιορισμένης εμβέλειας ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι θα είναι προσαρμοσμένος στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορά κατά κύριο λόγο σε νυν υφυπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς.

Πέραν του κ. Σκυλακάκη, ο Νίκος Παπαθανάσης φέρεται να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο σταθμό.

Ταυτόχρονα, με έξτρα θέσεις υφυπουργών ενδέχεται να ενισχυθούν τα υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας.

Τέλος, η γενική γραμματέας, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναμένεται να πληρώσει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ε.Ε. ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Κράνη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, την προηγούμενη εβδομάδα.https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.