«Μπρα-ντε-φέρ» με τους θεσμούς για την προστασία πρώτης κατοικίας και τον νέο πτωχευτικό κώδικα


Στο «μικροσκόπιο» των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς θα βρεθούν έως αύριο, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς και της προστασίας των πρώτων κατοικιών από τους πλειστηριασμούς.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους αξιωματούχους των θεσμών και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν χθες και θα διαρκέσουν 48 κρίσιμες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου, ώρες, στο πλαίσιο της έβδομης αξιολόγησης της χώρας υπό το καθεστώς της αυξημένης εποπτείας.

Σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχουν τεθεί τόσο το περιεχόμενο του νέου Πτωχευτικού Δικαίου και του χρονοδιαγράμματος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες όσο και το πλαίσιο «γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χθες ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενώ το ζήτημα της διαφύλαξης των πρώτων κατοικιών, έστω και για μεταβατικό χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιρρήσεις από την πλευρά των επικεφαλής της ομάδας αντιπροσώπευσης των θεσμών.
Αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα

Ωστόσο, οριστική απάντηση σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι επί του συγκεκριμένου ζητήματος θα υπάρξει την επόμενη από την αυριανή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων περίοδο.

Ιδιαίτερα σημαντική για τη συνολικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο κατά το τρέχον έτος όσο, κυρίως, κατά το 2021 θα είναι η Σύνοδος Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να θέσει ξανά το ζήτημα της ύπαρξης περιθωρίων αξιοποίησης των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον Covid-19 σε μειώσεις φόρων και εισφορών. Εντούτοις, δεν θεωρείται πιθανή μια θετική απάντηση σε αυτό το αίτημα.

https://www.newsbreak.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.