Δωρεά εξοπλισμού 1,5εκ δολλαρίων από την Τουρκία στην Αλβανία


Η τουρκική κυβέρνηση δώρισε εξοπλισμό και στολές για την αλβανική Πολιτική Προστασία -την υπηρεσία των εκτάκτων αναγκών, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Στη διάρκεια της τελετής παρουσίασης των στολών και των νέων οχημάτων, η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα εξήρε τη συνεργασία με τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ, Τουρκία, στο πλαίσιο των αστικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

«Όλοι βλέπουμε πόσο έχουν αυξηθεί οι προκλήσεις των φυσικών καταστροφών. Ο νέος νόμος για την πολιτική προστασία δίνει έμφαση στην πρόληψη καταστροφών και μοιράζεται σαφείς ευθύνες με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ο καθορισμός του 4% των ετήσιων προϋπολογισμών των δήμων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και πάνω από όλα δημιούργησε την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας».

Έτσι από ένα τμήμα με 7 άτομα, σήμερα έχουμε έναν οργανισμό με 120 υπαλλήλους που διαχειρίζονται τον συντονισμό και την εκπαίδευση εξειδικευμένων δομών για αστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Τζάσκα.

Ο πρέσβης της Τουρκία, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ εξήρε με τη σειρά του τις σχέσεις των δύο χωρών και λαών υπογραμμίζοντας ότι η αξία των νέων εργαλείων, εξοπλισμού και στολών που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Πηγή: Himara.gr 


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.