Υποχρεωτικά με κάρτα αγορές ίσες με το 1/3 του εισοδήματος


Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ γίνεται γνωστό ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές πληρωμές ίσες με το 1/3 του εισοδήματός τους αν δεν θέλουν να ερθουν αντιμέτωποι με έξτρα φόρο.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει φέτος να ξοδέψουν μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα - πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες - προκειμένου να μην χρεωθούν με πρόσθετο φόρο. Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες και προβλέπει ότι το 30% του συνολικού εισοδήματος κάθε φορολογούμενου πρέπει να δαπανηθεί με πλαστικό χρήμα. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε προκύπτει πρόσθετος φόρος 22%.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 6.000 ευρώ με τις πιστωτικές ή χρεωστικές του κάρτες. Αν δαπανήσει 5.000 ευρώ θα χρεωθεί με πρόσθετο φόρο 220 ευρώ.

dikaiologitika.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.