Πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: Το Αγαθονήσι, μας ανήκει η επίσκεψη της ΠΤΔ πρέπει να αποκλειστεί!”

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Κεμαλιστής  Umit Yalım, δήλωσε ότι “η επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι πρέπει “να αποκλειστεί”.
O πρώην Γ.Γ. του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ

Συγκεκριμένα ο Γιαλίμ ανέφερε: «Στον χάρτη που δημοσίευσε η Βρετανία, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη της Λωζάνης, έχει έξω από τα θαλάσσια σύνορα των Δωδεκανήσων το Αγαθονήσι, το οποίο θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της Ελλάδος κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έτσι σαφώς αποδεικνύεται ότι ανήκει στην Τουρκία”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στο Αγαθονήσι με ελικόπτερο τη Δευτέρα 29 Ιουνίου το πρωί. Στο ακριτικό νησί θα παραμείνει επί ένα 4ωρο περίπου και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τους Λειψούς.
“Η Ελλάδα κατέχει τουλάχιστον 18 τουρκικά νησιά-η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το 1/4!”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταγματάρχης ε.α  κάνει προκλητικές δηλώσεις. Κατά καιρούς αναφέρει ότι “η Ελλάδα κατέχει τουλάχιστον 18 τουρκικά νησιά!” ενώ ισχυριζόταν στον τύπο ότι “οι Οινούσσες και η Καλόλιμνος ανήκουν στην Τουρκία!”.  Αίσθηση είχε προκαλέσει η δήλωση του ότι “η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω της παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία!”

Ο ίδιος ουσιαστικά συμμετέχει στο σχέδιο συνδιαμόρφωσης της κοινής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης  προς όφελος της Άγκυρας.
Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: ”Υπό Ελληνική κατοχή το Αγαθονήσι!”
“Η Ελλάδα αναζητά μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Αυτή η επίσκεψη (της προέδρου της Ελλάδος) πρέπει να αποτραπεί. Η Αθήνα ετοιμάζεται για ένα νέο σχέδιο πρόκλησης στα νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει παράνομα”, δηλώνει ο ίδιος.

Ο βρετανικός χάρτης που επικαλείται ο συγκεκριμένος Τούρκος πρώην αξιωματούχος, εκδόθηκε την περίοδο (1943), τότε δηλαδή που ο περιβόητος Βρετανός πρωθυπουργός Ο.Τσώρτσιλ παζάρευε με την Τουρκία την είσοδο της στον πόλεμο κατά της Γερμανίας και οι Τούρκοι του ζητούσαν συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο. Βλέπετε οι Τούρκοι εποφθαλμιούσαν από τότε ελληνικά νησιά.

Τελικά δεν επήλθε για καλή μας τύχη καμία συμφωνία Τούρκων και Βρετανών (οι Τούρκοι δεν επιθυμούσαν επουδενί να πολεμήσουν τους Γερμανούς) και έτσι τα νησιά αυτά μας παραχωρήθηκαν επίσημα λίγο μετά το τέλος του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Πιθανό σενάριο προκλήσεων ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο
Η Άγκυρα πιθανόν να ετοιμάζει να προκαλέσει την χώρα μας ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιτύχει τα σχέδια της που στοχοποιούν και μικρονήσους εκτός της ΑΟΖ.

https://crashonline.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας Ellas-Planet στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.