Η “Ανταρσία” του Αντιτορπιλικού “ΒΕΛΟΣ" ..το σήμα αποστασίας προς το ΝΑΤΟ



 Η “Ανταρσία” του Αντιτορπιλικού “ΒΕΛΟΣ" ..το σήμα αποστασίας προς το ΝΑΤΟ

 Το αντιτορπιλικό «Βέλος», ενώ συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, 

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑ
 αποχώρησε και έπλευσε προς τον λιμένα Φιουμιτσίνο της Ιταλίας όπου ο κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Νικολάος Παππάς , 7 αξιωματικοί και 25 υπαξιωματικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τις ιταλικές αρχές,

Υστερα από πολυήμερη ταλαιπωρία, τους παραχωρήθηκε.

 Η ενέργειά τους αυτή έπληξε καίρια το γόητρο της στρατιωτικής κυβέρνησης της Αθήνας.

Το δια ασυρμάτου μήνυμα του Νίκου Παππά προς τον επικεφαλής της ναυτικής μοίρας του ΝΑΤΟ,
 Τούρκο πλοίαρχο Μπιρέν, στις 25 Μαΐου 1973.

 Πιστοί στη συμμαχία και στον πολιτισμό των λαών μας, ο οποίος έχει θεμελιωθεί επί των αρχών της δημοκρατίας, της προσωπικής ελευθερίας και του σεβασμού των νόμων, όλοι οι Αξιωματικοί και το πλήρωμα (270 άνδρες) του πλοίου μου, ως ένας άνθρωπος, πιστοί στον δοθέντα όρκο μας, με βαθύτατη λύπη εγκαταλείπουμε τις ασκήσεις.
 Με τη συμπάθεια ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου θα παλέψουμε για να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. 
Σας είναι πολύ καλά γνωστό και ιδιαιτέρως στους Αμερικανούς ότι μια συμμορία ιδιοτελών αξιωματικών επέβαλε στην Ελλάδα μια απάνθρωπη και μισητή δικτατορία προ έξη και πλέον ετών. 
Η σημερινή εξέγερση του Ναυτικού ανταποκρίνεται στα αισθήματα ολόκληρου του λαού της χώρας μας. Ο ελεύθερος κόσμος και ιδιαιτέρως οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να αντιληφθούν και τη διάβρωση και την καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων στις οποίες στηρίζεται η άμυνα της νοτιοανατολικής πτέρυγας. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή αξιωματικοί εν ενεργεία έχουν συλληφθεί και υφίστανται ταπεινώσεις και κακομεταχείριση από άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες της Στρατιωτικής Αστυνομίας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.