Άνοιξε για το κοινό η Ακρόπολη: Η αναφορά Σακελλαροπούλου σε «συμβολική σύμπτωση» - Βίντεο

Η Ακρόπολη άνοιξε ξανά σήμερα για το κοινό, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη Λίνα Μενδώνη να επισκέπτονται τον Ιερό Βράχο.
Η Ακρόπολη, όπως και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, άνοιξαν σήμερα για το κοινό μετά το πολυήμερο «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.
Επισκέπτες βρέθηκαν σήμερα από τις 8:00 στην είσοδο της Ακρόπολης προκειμένου να επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Η είσοδος γίνεται με μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού όπως με τον διαχωρισμό εισόδου-εξόδου και τη χρήση πετασμάτων από πλεξιγκλάς στα Προπύλαια της Ακρόπολης.

Στην Ακρόπολη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στον χώρο της Ακρόπολης βρέθηκε στις 10:00 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
«Σήμερα παγκόσμια ημέρα μουσείων, ταυτόχρονα ανοίγουν ξανά για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Επισκέφθηκα με την κα Μενδώνη την Ακρόπολη, το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο που το κάλλος και η αρμονία του έχουν εμπνεύσει όλο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο όπως στον στοίχο του Γιώργου Σεφέρη» πρόσθεσε η κα Σακελλαροπούλου υπενθυμίζοντας τον στίχο που καλεί «να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

Οι πρώτοι επισκέπτες στην Ακρόπολη

Περίπου 60 άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ακρόπολη μέσα στις πρώτες ώρες του ανοίγματος.
«Έφερα μια κοπέλα που δεν είχε πάει πότε στην Ακρόπολη. Μένω μόνιμα εγώ εδώ, αλλά έφερα τη συμπατριώτισσα μου» δήλωσε μια γυναίκα από την Παραγουάη που βρέθηκε στην Ακρόπολη την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας.
«Εγώ αγαπάω πολύ την Ελλάδα, αλλά ήθελα σήμερα να έλθω πρώτη φορά» πρόσθεσε.

Τα μέτρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Πάνω από 200 αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά για το κοινό από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.
Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν με διευρυμένο θερινό ωράριο, δηλαδή 8 το πρωί με 8 το βράδυ και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Μεταξύ αυτών, η τήρηση των αποστάσεων στο 1,5 μέτρο, η εξασφάλιση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά αρχαιολογικό χώρο, η σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης, ο διαχωρισμός εισόδου-εξόδου και η τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων από πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και απαραίτητο και, φυσικά, η εφαρμογή όλων των ειδικών κανόνων για τους χώρους υγιεινής.
Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Υπενθυμίζεται ότι τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.