ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΥΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΥΤΟΥΣ ′′ΥΠΗΡΕΤΕΙ′′ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ! Δ' ΜΕΡΟΣ


Η διέξοδος: Επιστροφή της δύναμης έκδοσης του χρήματος σε δημόσιο έλεγχο.
Για να ξεφύγουμε από την παγίδα του χρέους στους παγκόσμιους τραπεζίτες,την εξουσία για την δημιουργία του χρήματος πρέπει να αποκατασταθεί στις εθνικές κυβερνήσεις. Εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν:Νόμιμο χρήμα που εκδίδονται απευθείας από τα εθνικά δημόσια ταμεία(υπουργεία οικονομικών) και η δαπάνη του στους εθνικούς προϋπολογισμούς.
Κεντρικές τράπεζες που ανήκουν στο δημόσιο και που είναι αρμόδιες για την προώθηση της πίστωσης του κράτους άτοκα.
Εθνικοποίηση πτωχευμένων τραπεζών που θεωρούνται πολύ μεγάλες για να αποτύχουν “ too big to fail» (με την παραγραφή των επισφαλειών σε επενδυτικές φούσκες). Οι τράπεζες θα μπορούσαν να εκδίδουν στη συνέχεια πίστωσης προς τη κοινωνία και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τηςκαι με τα κέρδη της ανακύκλωσης πίσω προς την κυβέρνηση, εξαλείφοντας την φορολογική επιβάρυνση για τους ανθρώπους.
Δημόσιες τοπικές τράπεζες Δημόσιες τράπεζες λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές χώρες,συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και τη Μαλαισία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία κρατική τράπεζα, η τράπεζα της Βόρειας Ντακότας. Το μοντέλο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο, η Βόρεια Ντακότα είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ να έχει ξεφύγει από την πιστωτική κρίση αλώβητη. Το 2009, ενώ άλλες πολιτείες παραπαίουν,η Βόρεια Ντακότα είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα προϋπολογισμού στην ιστορία της.
Το 2008, η τράπεζα της Βόρειας Ντακότας (BND) είχε απόδοση ιδίων κεφαλαίων του 25 %. Η Βόρεια Ντακότα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα και το χαμηλότερο επιτόκιο υπερημερίας για δάνεια. Επίσης, έχει τις πιο πολλές τοπικές τράπεζες ανά κάτοικο. (κατά κεφαλή)
Η Βόρεια Ντακότα είχε δική της τράπεζα από το 1919, όταν οι αγρότες έχαναν τα αγροκτήματά τους, στους Wall Street τραπεζίτες. Οργανώθηκαν, κέρδισαν τις εκλογές και κατάφεραν να περάσουν νομοθεσία. Η πολιτεία ήταν υποχρεωμένη από το νόμο να καταθέσει όλα τα έσοδά της στην BND.
Όπως και με το βιώσιμο μοντέλο της τράπεζας της αποικιακής Πενσιλβανία, οι τόκοι και τα κέρδη επιστρέφονται στην κυβέρνηση και ανακυκλώνονται στην τόνωση της τοπικής οικονομία.
Ένα αυξανόμενο κίνημα είναι σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιγράψουν αυτό το δημόσιο τραπεζικό μοντέλο και σε άλλες πολιτείες. Δεκατέσσερα κρατικά νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ επεξεργάζονται νομοθεσία για την ίδρυση κρατικών πολιτειακών τραπεζών.Το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να επαναληφθεί και σε άλλες χώρες.
Στην Ιρλανδία, για παράδειγμα, όπου η μεγάλες τράπεζες είναι οικονομικά μη βιώσιμες, είναι ήδη κρατικοποιημένες ή θα γίνουν σύντομα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταθέσει τα έσοδά της στο δική της κρατική τράπεζα και να προσθέσει επαρκή κεφάλαια για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων και της μόχλευσης των εν λόγω κεφαλαίων για τη δημιουργία άτοκων πιστώσεων για τις τοπικές ανάγκες. Αυτό ακριβώς έκανε ο Χάμιλτον όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τα χρέη της κυβέρνησης που ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν:έβαλε υπάρχοντα κονδύλια της κυβέρνησης σε μια τράπεζα, τότε τα δανείστηκε πίσω πολλές φορές, χρησιμοποιώντας το αποδεκτό “ κλασματικό αποθεματικό” μοντέλο.
Η λύση της Ιαπωνίας, είναι επίσης μια παραλλαγή του Χάμιλτον, που προτάθηκε δύο αιώνες νωρίτερα.
Η Ιαπωνία διατηρεί την ιδιότητά της ως η τρίτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, αν και έχει ένα χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στα 226%. Η Ιαπωνία έχει κάνει «νομισματοποίηση» (monetized) του εθνικού της χρέους, μετατρέποντας το στο εθνικό χρηματικό απόθεμα. Η κρατική κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας κρατά το ιαπωνικό δημόσιο χρέος ίσο με το 100% ΑΕΠ της χώρας, και επειδή η κυβέρνηση κατέχει τη τράπεζα, το δάνειο (χρέος) είναι άτοκο και μπορεί να μεταφερθεί επ ‘αόριστον.
Ένα Άτοκο δάνειο λοιπόν που μεταφέρεται επ’ άπειρον είναι το ΙΔΙΟ με την δύναμη της έκδοσης χρήματος από το ίδιο το κράτος.! (Άρθρο)
– Επίλογος –
Θεωρώ πολλές συνωμοσιολογικές θεωρίες υπερβολικά παράλογες και ακραίες και δε συμφωνώ μ’αυτές. Ούτε όμως δέχομαι όλα όπως μας τα παρουσιάζουν, αλλά για πολλές συνωμοσιολογικές θεωρίες παραμένω σκεπτικιστής ή τις θεωρώ ως ενδεχόμενα που ίσως υπάρχει κάποια πιθανότητα να είναι αληθινές.
Όταν όμως είχα φτιάξει το ιστολόγιο, πίστευα πολύ λιγότερο σ’αυτές τις θεωρίες απ’ό,τι τώρα, γι’αυτό και δημιούργησα το εν λόγω άρθρο.
Πιστεύω πως αυτό που αποκαλείται Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Από τότε που μια ισχυρή τάξη επεδίωκε να εξουσιάζει μεγάλο πλήθος ανθρώπων άρχισαν να εφευρίσκονται τρόποι για την επίτευψη αυτού βλ. αρχαία μεσοποταμία ή σήμερα την προπαγάνδα σε διάφορες μορφές.
Εγώ, ως υποστηρικτής της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πνευματικά ανεξάρτητοι, ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον με δικές μας απόψεις και να μη δεχόμαστε ό,τι προσπαθεί να μας περάσει κάποιος άλλος χωρίς πρώτα εξέταση, ούτε να δεχόμαστε εύκολα την επιβολή της βούλησης κάποιου άλλου ή τον εξαναγκασμό, αλλά ούτε και να είμαστε αδιάλλακτοι και πείσμονες.
Η σημερινή γενιά των ανθρώπων θέλοντας και μή θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της μεγαλύτερης πολιτισμικής σύγκρουσης που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί πάνω στον πλανήτη αυτόν. Μία σύγκρουση τιτάνια και σκληρή και με μόνο κι αποκλειστικό στόχο των μονομάχων την απόλυτη κυριαρχία.
Ένα κατεστημένο που βρίσκεται πίσω από όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ένα κατεστημένο που πίσω από το ψευδοπροσωπείο, είτε της θρησκείας είτε της ιδεολογίας, υπηρετεί τα συμφέροντά του με έναν συγκεκριμένο κι απάνθρωπο τρόπο.
Σήμερα το ίδιο αυτό κατεστημένο και έχοντας πάλι ως στόχο να υπηρετήσει τα συμφέροντά του προσπαθεί να διασκορπίσει την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, με στόχο να επιβάλει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Η σημερινή “ Παγκοσμιοποίηση” δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η αιχμή του “ δόρατος” του αγγλοσαξονικού ιμπεριαλισμού και το καλύτερο “ εμπόρευμα” που διέθεταν ποτέ οι Εβραίοι. Οι “ συνήθεις ύποπτοι” δηλαδή. Αυτοί που εδώ και αιώνες αντιπροσωπεύουν τα “ μεγάλα συμφέροντα” του κεφαλαίου εις βάρος των λαών.
Από την άλλη πλευρά στεκόμαστε όλοι εμείς. Βρέφοι σήμερα σ’ ό,τι αφορά το μέγεθός μας, αλλά όχι και τη γνώση μας. Πού στηριζόμαστε όμως και διεκδικούμε τη νίκη.
Στο γεγονός ότι η σημερινή Νέα Τάξη Πραγμάτων ως εφαρμογή δεν μπορεί να πετύχει.
Οι ισχυροί, για ν’ αλλάξουν τον προηγούμενο σχεδιασμό του παγκοσμίου συστήματος, μπήκαν σ’ ένα στενό και δύσβατο “ μονοπάτι”, που οδηγεί σε αδιέξοδο.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας, η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι η μόνη εγγύηση για το μέλλον της ανθρωπότητας. Κάποιοι προσπαθούν με πάθος να μας πείσουν ότι ο πλανήτης ολόκληρος είναι ένα παγκόσμιο “ χωριό” και ότι όλοι εμείς είμαστε ισότιμοι πολίτες του.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει πλέον νόημα η εθνική μας ταυτότητα και ότι ο εθνικισμός πρέπει πάση θυσία να εξαλειφθεί, εφόσον αυτός είναι η “ μήτρα” όλων των δεινών που πλήττουν την ανθρωπότητα.
Όλα αυτά θα ήταν καλά κι απόλυτα σωστά, αν δεν υπήρχε ένα ύποπτο όσο και “ σκοτεινό” σημείο.
Όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας συμφέρει να πετάξουμε στα “ σκουπίδια” την εθνική μας ταυτότητα ανήκουν σε συγκεκριμένες εθνότητες.
Όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ολέθριο να προστατεύουμε τα συμφέροντα μας με βάση τις εθνικές “ πλατφόρμες”, είναι οι ίδιοι που προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα με βάση αυτού του είδους την “ πλατφόρμα”.
Αγγλοσάξονες βοηθούν Αγγλοσάξονες να κατακτήσουν, να κλέψουν, να ελέγξουν τα πάντα πάνω στον πλανήτη αυτόν.
Εβραίοι βοηθούν Εβραίους να κάνουν τα ίδια.
Όταν κάποιος προσπαθεί ν’ αμυνθεί συλλογικά απέναντι σ’ αυτήν τη συλλογική και βίαιη επίθεση εις βάρος των ιδιωτικών και συλλογικών συμφερόντων του, κατηγορείται για εθνικιστής.
Όλοι αυτοί επιθυμούν να επιτίθενται μαζικά ως επικυρίαρχα έθνη απέναντι στα υπόλοιπα έθνη, χωρίς να βρίσκουν αντίσταση. Για τον λόγο αυτόν καλλιεργούν παντού τα αντεθνικά πρότυπα.
Επιθυμούν να επιτίθενται σε μεμονωμένους ανθρώπους του παγκόσμιου “ χωριού”, οι οποίοι, φοβούμενοι μήπως χαρακτηριστούν “ εθνικιστές”, αδυνατούν να συγκροτήσουν οργανωμένη άμυνα απέναντι σε οργανωμένη επίθεση. Φοβούνται να συσπειρωθούν γύρω από τα εθνικά τους συμφέροντα, άσχετα αν αυτοί που τα απειλούν λειτουργούν ως εθνικές αγέλες λύκων.
Οι Αγγλοσάξονες κι Εβραίοι προσπαθούν να λεηλατήσουν τα πάντα, μετατρέποντας το παγκόσμιο “ χωριό” σε ένα “ χωριό” αγγλοσαξονικής ιδιοκτησίας υπό εβραϊκή διαχείριση.
Περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύουν τους ίδιους τους λαούς τους να τους υπηρετούν.
Υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένη εκπαίδευση, που δημιουργεί τους επιθυμητούς ανθρωπότυπους.
Ανθρωπότυποι, που έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνήθως εντοπίζουν οι ρατσιστές, προκειμένου να αποδείξουν τις ψευδοθεωρίες τους.
Υπάρχει άραγε άμυνα απέναντι σ’ αυτήν την πρωτοφανή επίθεση των Αγγλοσαξόνων και των Εβραίων εναντίον όλων των λαών του πλανήτη;
Και όμως Υπάρχει…
Είναι η ιδεολογία της νέας χιλιετίας, που βασίζεται στην κλασική ελληνική φιλοσοφία. Στη φιλοσοφία που γέννησε την έννοια της δημοκρατίας και ανέδειξε τον άνθρωπο σε πρωταγωνιστή της ζωής.
Η μόνη ιδεολογία που μπορεί να καταστρέψει τους επικυρίαρχους λαούς, εφόσον μπορεί και τους “ χτυπά” στα πλέον αδύνατα σημεία τους.
Είναι η ιδεολογία που υπόσχεται στους λαούς πραγματικό όραμα για έναν λαμπρό, ειρηνικό και προπαντώς πλούσιο νέο κόσμο. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο πρωταγωνιστής και κυρίαρχος θα είναι ο άνθρωπος και όχι τα “ ανάπηρα” ανθρώπινα σύνολα, που παριστάνουν τα επικυρίαρχα έθνη και βυθίζουν την παγκόσμια κοινωνία στο σκοτάδι.
Η σύγκρουση των κόσμων είναι θέμα χρόνου να συμβεί και θα είναι τυχεροί αυτοί οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μάχη για ένα καλύτερο ανθρώπινο μέλλον.
Θα είναι αξιομακάριστοι από τις επόμενες γενιές αυτοί οι οποίοι σήμερα θα χτίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Λόγιος Ἑρμῆς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.