Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου,στα νησια «κλείδωσε» ανθρώπους και fasttrack διαδικασίες σε συγκεκριμένους εργολάβους».

Αποτέλεσμα εικόνας για hot spot ελλαδα
 Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου,στα νησια  «κλείδωσε» ανθρώπους και fasttrack διαδικασίες σε συγκεκριμένους εργολάβους».

 Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα και για την τραγική κατάσταση που τα νησιά βιώνουν, μετά την αποτυχία της Κυβερνητικής πολιτικής.

«Η Κυβέρνηση επέλεξε να φέρει Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην επίταξη εκτάσεων στα νησιά και στη δημιουργία κέντρων κράτησης, χωρίς να υπάρξει πρώτα διάλογος στη Βουλή και χωρίς να πάρει τη γνώμη των τοπικών φορέων των νησιών που διαφωνούν.

 Πέρα όμως από αυτό προκύπτει και ένα άλλο σημαντικό ερώτημα που οφείλει ο αρμόδιος Υπουργός να μας απαντήσει: σύμφωνα με την ΠΝΠ στην Κω επιτάσσεται μια Δημόσια έκταση, το Στρατόπεδο. Γιατί χρειάζεται μια Κυβέρνηση να επιτάξει περιουσία του Δημοσίου;

 Μήπως επειδή η υλοποίηση των κέντρων που θα δημιουργηθούν, σε εκτάσεις που έχουν επιταχθεί, θα γίνουν με διαδικασίες εκτός διαγωνισμών;

 Επίσης οφείλει να απαντήσει και στο ότι ακούγεται έντονα πως το έργο της σίτιση προσφύγων και μεταναστών των νέων κέντρων, θα το αναλάβει και αυτό ο εργολάβος του κέντρου.

«Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι της περιβόητης τακτικής επίταξης: να μην έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν οι νησιώτες και να μπορέσουν να δώσουν τα νέα κέντρα, με fasttrackδιαδικασίες σε συγκεκριμένους εργολάβους».

Τα κλειστά κέντρα χρειάζονται μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, που αυτή τη στιγμή δεν διατίθεται.

 Χαρακτηριστικά, παρά την αυξανόμενη κρίση στο προσφυγικό, μόνο δυο μεταθέσεις/ αποσπάσεις μόνιμων αστυνομικών έγιναν όλο αυτό το διάστημα στην Μυτιλήνη.

 Ή θα κάνει νέα ανοιχτά κέντρα που οι πρόσφυγες και μετανάστες θα εισέρχονται και θα εξέρχονται με κάρτα; Αυτό είναι τρελό, δεν πρόκειται να λειτουργήσει».ο πρόσφατο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, «κλείδωσε» ανθρώπους στα νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.