Μηταράκης για κλειστά κέντρα: Αποζημιώσεις ενοικίου για τις εκτάσεις - Επιτάσσονται για τρία χρόνια

ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ; ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ.... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ....

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
Διαβεβαιώσεις ότι θα κλείσουν οι υπάρχουσες ανοικτές δομές στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο παρείχε ο Νότης Μηταράκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως τα βράδια δεν θα βγαίνει κανείς από τις κλειστές δομές που θα δημιουργηθούν.
Αναφερόμενος στην απόφαση για επίταξη εκτάσεων για τη δημιουργία των κλειστών δομών, είπε πως επιτάσσονται για τρία χρόνια, με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν αποζημιώσεις ενοικίου για αυτήν την περίοδο.
«Υπήρχε μια δυσκολία στις τοπικές αρχές, ωστόσο κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτήν τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητούσε όλος ο κόσμος “δώστε λύσεις”» τόνισε.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι από τις 40.000 ανοικτές θέσεις που υπάρχουν στα νησιά, προβλέπονται με τον νέο σχεδιασμό οι μισές θέσεις σε κλειστές δομές.
Σε ό,τι αφορά την κάρτα εισόδου – εξόδου στις κλειστές δομές, είπε ότι θα δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν όσοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, όσοι είναι προς επιστροφή και όσοι είναι νέες αφίξεις.

Επιτάσσονται εκτάσεις για κλειστά κέντρα

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επιτάσσει χώρους σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.
Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, κ. Μηταράκη, έγινε γνωστό πως επιτάσσονται οι εξής εκτάσεις για κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο:
  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 
Αντίστοιχες δομές θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, δίπλα σε υφιστάμενες. Οι νέες δομές θα κατασκευαστούν σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα:
  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.