Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ιδέα περί “αμερικανικής πρωτοβουλίας” για τα ελληνοτουρκικά


Λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του με τον Τραμπ, οι διαρροές και οι φήμες περί εξασφάλισης “αμερικανικής πρωτοβουλίας” για την “απκλιμάκωση” της έντασης στα ελληνοτουρκικά αμφισβητείται από το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Antenna στις ΗΠΑ Θ.Τσίτσας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν έχει ιδέα για όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα στην Ελλάδα και ότι οι “διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας θα επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο”!Διαφορές με την Τουρκία ως γνωστόν δεν έχουμε. Η Τουρκία έχει παράνομες διεκδικήσεις τις οποίες προβάλλει παντού. Αν κρίνουμε από τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται ότι πείθει τους Αμερικανούς περί “διαφορών” που μάλιστα πρέπει να επιλυθούν.
Η περίπτωση να εξελιχθεί “αμερικανική πρωτοβουλία” και μάλιστα υπό τη καθοδήγηση του αμερικανού ΥΠΕΞ, ο οποίος θα είχε στη συνέχεια της προσωπική εμπλοκή φαίνεται ότι θα αποδειχτεί μία ακόμη φρούδα ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.