Ανακαλείται η ενίσχυση των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας

Στην ανάκληση της ΚΥΑ για υπαγωγή δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, προχωρά η κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό σήμερα πως ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων τη Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ώστε να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις του».
«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ' αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α' και παρ. 7 της υπ' αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β' ΚΥΑ)», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ακόμα πως «επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι "ξέχασαν" τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν» ανακαλείται η απόφαση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους δίνονται χρήματα από τα ταμεία του δημοσίου ως επιχορήγηση, και οι επιχειρήσεις που επιχορηγούνται δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, προϋπόθεση που εξασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του Δημοσίου», είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση πως τροποποίησε την αρχική ΚΥΑ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αύξησε το ποσό της ενίσχυσης «για να χωράνε όλοι» αλλά και ότι παρέκαμψε βασικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.