Μεγάλες αντιδράσεις στην Δυτική Λέσβο για την νέα «ημίκλειστη δομή» παράνομων μεταναστών


Μεγάλες αντιδράσεις στην Δυτική Λέσβο για την νέα «ημίκλειστη δομή» παράνομων μεταναστώνΜεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται από τους πολίτες στην Λέσβο για τις νέες «δομές φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα η ημίκλειστη δομή που αναμένεται να δημιουργηθεί στη θέση Δαβολόρεμα, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ο δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρος, ανέφερε πως θα προχωρήσουν μαζί με τους κατοίκους σε αποκλεισμό της περιοχής, αν δεν ληφθούν αποφάσεις εντός της εβδομάδας.
Για το θέμα αντέδρασε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης.
«Είναι γνωστή πλέον σε όλους η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής που με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποφασισμένη πλέον κατασκευή του νέου κλειστού-ανοικτού (?) κέντρου κράτησης (?) μεταναστών. 

Η βούληση του Δήμου Δ. Λέσβου ήταν να κλείσουν, έστω και συμβολικά στην αρχή, οι Δήμοι και η Περιφέρεια,πρόταση που ο Περιφερειάρχης απεδέχθη στην συνάντηση μας την Κυριακή. Αναμένουμε την άμεση σύσταση της επιτροπής και την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης. 

Είναι προφανές ότι αν εντός της εβδομάδας δεν ληφθούν οι αποφάσεις, θα προχωρήσουμε μόνοι μας πλέον. Θεωρώ λάθος να κοπεί το νησί στη μέση. Αλλά αν δεν προχωρήσουμε ενωμένοι, θα κοπεί.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Βρεττός 

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.