Σήμερα το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο


Τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντήσει σήμερα (04/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που γίνεται στο Λονδίνο. Επίσης, αναμένεται να γευματίσει μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (02/12) στο Λονδίνο για τη Σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, το οποίο συμπλήρωσε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του.
Σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα δώσει το «παρών» σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης (04/12) και συγκεκριμένα στις 16:30 [ώρα Ελλάδας] θα συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε συνεργάτες τους για την επικείμενη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο:

«Θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ήδη το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και έχει καλέσει το ΝΑΤΟ να πάρει θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «η Ελλάδα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» και πρόσθεσε λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη βρετανική πρωτεύουσα:

«Θα συναντήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα επαναλάβω τις πάγιες θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει ό,τι βήματα θέλει. Και εμείς, όμως, συνεχίζουμε να κάνουμε τα δικά μας».

Το γεύμα με τον Τραμπ και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχωρίζει το γεύμα που θα παραθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, στις 15:00 [ώρα Ελλάδας], στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

Νωρίτερα, στις 11:45 [ώρα Ελλάδας], ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στην τελετή για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, στις 12:00 [ώρα Ελλάδας], θα αρχίσει η συνεδρίαση των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και σε αυτήν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την παρέμβασή του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.