Drag queens που θα λένε παιδικά παραμύθια επιχορηγεί η Σουηδία

Κλασικά παραμύθια από drag queens επιχορηγεί κρατικό ταμείο της Σουηδίας, με τα χρήματα Σουηδών που έχουν πεθάνει χωρίς να αφήσουν κληρονόμους.
Το Σουηδικό Ταμείο Δημόσιας Κληρονομιάς, το οποίο διαχειρίζεται την κληρονομιά των νεκρών χωρίς κληρονόμους, προκάλεσε αντιδράσεις δωρίζοντας πάνω από 1,7 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες ( 154.228 ευρώ) για αφήγηση παραμυθιών από drag queens.
Την εκδήλωση έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Mums στη Στοκχόλμη, το οποίο επιθυμεί να δαπανήσει τα κεφάλαια της κυβέρνησης σε τραβεστί που θα διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά.
«Το πρότζεκτ θα μετατρέψει, μαζί με παιδιά, νέους και ενήλικες με αναπηρίες, τα γνωστά κανονικά παραμύθια σε σόου με drag queens», γράφει το Ταμείο Δημόσιας Κληρονομιάς, που υπόσχεται νέα παραμύθια που αντικατοπτρίζουν μια ομάδα «στόχο» διαφορετική από τις άλλες.
Εκτός από τη δημιουργία νέων ιστοριών, θα αναπτυχθεί ένα «προσιτό μοντέλο αφήγησης» για βιβλιοθήκες και άλλους δημόσιους χώρους.
Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για δημιουργία σόου με drag queens».
Το πρότζεκτ αυτό έφερε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων στα social media και αρκετοί έκαναν έκκληση για σύνταξη διαθηκών προκειμένου να μην δίνονται τα χρήματα σε τέτοια πρότζεκτ.
Υπήρχαν, ωστόσο και κάποιοι που έκριναν θετικά την πρωτοβουλία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.