Κωνσταντίνος Δαφέρμος: Σαν σήμερα «έφυγε» ο «Άρχοντας των Όπλων».

Ο «Αρχοντας των Οπλων», ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα το κορυφαίο αντιαρματικό όπλο Kornet-E τελικά πλήρωσε με τη ζωή του αυτή του την πράξη.
Έφυγε πριν ένα χρόνο στο κρεβάτι ενός κρατικού νοσοκομείου, απόλυτα κατεστραμμένος οικονομικά και αβοήθητος από όλους.
Η κηδεία του τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε προφυλακιστεί το 2016 επειδή είχε υποκύψει στον εκβιασμό του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΔΕ, Αντώνη Κάντα, για να μην του «χαλάσει» την δουλειά όπως αποδείχθηκε του είχε δώσει ένα ποσό από την όλη προμήθεια που είχε εισπράξει.
Πριν την προφυλάκισή του είχε χάσει τον ένα του γιο από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.
Η εννεάμηνη προφυλάκιση του επιβάρυνε την υγεία του (υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα), με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εργαστεί έχοντας απολέσει σχεδόν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία .
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολυτελή γραφεία της SCORPION στην οδό Πανεπιστημίου 10, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν από ιδιώτη που του είχε δανείσει ένα ποσό προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει άλλα δάνεια.
Το ποσό που δανείστηκε μαζί με τους «σκληρούς» τόκους τελικά έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που ήταν αδύνατο να το πληρώσει με αποτέλεσμα την κατάσχεση των γραφείων του.
Η υγεία τους τελευταίους μήνες ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη με συνεχείς εγχειρήσεις και κυρίως ψυχολογική κατάρρευση του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος Ελληνας έμπορος οπλικών συστημάτων με γραφεία στη Βιέννη, στην Αθήνα, στην Μαδρίτη και τη Μόσχα.
Το ανάκτορό του στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο κέντρο της Αθήνας έχει και αυτό κατασχεθεί από την τράπεζα Πειραιώς.
Στο τέλος της ζωής ο άνθρωπος που κάποτε είχε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του, ζούσε με φαγητό που του έστελνε στενή συγγενής.
Ως χαρακτήρας ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν ο οποίος είχε μεγάλο αλλά άγνωστο στο ευρύ κοινό φιλανθρωπικό έργο ενώ είχε στηρίξει οικονομικά με αποφασιστικό τρόπο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το οποίο άλλωστε τον είχε ανακηρύξει ως ευεργέτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.