Γιατροί θα υποστηρίξουν ότι ο Τραμπ είναι «πνευματικά ασταθής» στη διαδικασία αποπομπής του

Στο επίκεντρο των ακροάσεων που αφορούν στην εν εξελίξει διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να μπει η πνευματική υγεία του Αμερικανού Προέδρου, για την οποία θα καταθέσει ομάδα ιατρών και θα υποστηρίξει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου είναι «πνευματικά ασταθής».
 Η διαδικασία αποπομπής κατά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε εξέλιξη και, την επόμενη εβδομάδα, ομάδα ιατρών θα καταθέσει εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι είναι «πνευματικά ασταθής» επομένως και ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Washington Examiner», η Μπάντι Λι που είναι ψυχίατρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ, τονίζει: «Η ακρόαση σχετικά με τις πτυχές της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο των ακροάσεων κατά τη διαδικασία αποπομπής είναι καθοριστικής σημασίας, εν μέρει επειδή -στο παρελθόν- είχαμε πολύ βαθιά ανησυχία για τη διανοητική αστάθεια του προέδρου και σχεδόν όλα αυτά που είπαμε, αποδείχθηκαν αληθή».
Στην ομάδα των γιατρών που θα καταθέσουν, συμπεριλαμβάνονται ψυχίατροι, κλινικός νευροψυχολόγος και νευρολόγος.
Βέβαια, ασκείται κριτική για το ότι η παροχή βοήθειας σχετικά με την ψυχική υγεία κάποιου από έναν ιατρό χωρίς προσωπική επαφή αντίκειται στον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος. Η Μπάντι Λι, βέβαια, απαντά ότι εκείνος και οι συνάδελφοί του περιέγραψαν τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ και σημάδια της «πνευματικής αστάθειας και επικινδυνότητάς» του και επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως η διάγνωση.
Μάλιστα, η εν λόγω ιατρική ομάδα επικαλείται την έκθεση του πρώην ειδικού συμβούλου, Ρόμπερτ Μίλερ, η οποία βασίζεται σε tweets, συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις του Αμερικανού Προέδρου.
«Είναι πολύ λίγα που θα προσθέσει μια προσωπική εξέταση» σπεύδει να επισημάνει η Μπάντι Λι.
Στον αντίποδα, ο προσωπικός ιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ, επισημαίνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι σε «πολύ καλή κατάσταση». Ειδικότερα, επισημαίνει: «Ενώ οι εκθέσεις και οι συστάσεις ολοκληρώνονται, είμαι ευτυχής να ανακοινώσω ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένω ότι θα παραμείνει έτσι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του και πέραν αυτής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.