Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής του Ναυτικού


Την παραίτηση του επικεφαλής του Αμερικανικού Ναυτικού, Ρίτσαρντ Σπένσερ, ζήτησε την Κυριακή (24/11) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ύστερα από την ιδιωτική πρόταση που κατέθεσε ο πρώτος στον Λευκό Οίκο για την υπόθεση του Έντουαρντ Γκάλαχερ.
Η πρόταση του επικεφαλής του Ναυτικού των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Σπένσερ, στη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση του Έντουαρντ Γκάλαχερ, που δεν αποκαλύφθηκε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, οδήγησε τον Μαρκ Έσπερ να ζητήσει την παραίτηση του στρατιωτικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Washington Post», ο Μαρκ Έσπερ είπε:

«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, έχω αποφασίσει ότι ο επικεφαλής Σπένσερ δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη μου για να συνεχίσει στη θέση του. Ευχόμαστε στον Ρίτσαρντ να είναι καλά».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, ο επικεφαλής του Στρατού έμαθε για την ιδιωτική πρόταση του Ρίτσαρντ Σπένσερ στον Λευκό Οίκο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν μίλησαν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός Πρόεδρος απένειμε χάρη σε δύο στρατιώτες, που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου, και αποκατέστησε τον Έντουαρντ Γκάλαχερ στις τάξεις του Ναυτικού.
Ο Γκάλαχερ είχε υποβιβαστεί ύστερα από μια καταδίκη, τον Ιούλιο, επειδή παρουσίασε μια φωτογραφία με το σώμα ενός νεκρού τρομοκράτη κατά τη διάρκεια της αποστολής του στο Ιράκ το 2017, αλλά δίχως κατηγορίες για δολοφονία από το θανατηφόρο μαχαίρι του μαχητή.
Ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Σπένσερ, είχε απειλήσει να παραιτηθεί αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιτύγχανε να ανατρέψει τη διαδικασία εκδίωξης του Ειδικού Διευθυντή Επιχειρήσεων, Έντουαρντ Γκάλαχερ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.