ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά τη συνεδρίαση που έγινε το Σάββατο (9/11), ως αντίδραση νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αποφάσισαν, το Σάββατο (9/11), να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας «στην απολιγνιτοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων» όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Αποκλειστικό θέμα της συνέλευσής τους, που έγινε παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, Παναγιώτη Κουντουσιάδη, ήταν το νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αναφέρουν ότι εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.

Τέλος, στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται το έξης: «Διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.