Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο


Σεισμός στα ανοιχτά της Ρόδου σημειώθηκε στις 7:44, το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ.
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ρόδο, στις 7:44, το πρωί της Πέμπτης.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζονται στη θαλάσσια περιοχή, 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί των Δωδεκανήσων.
​Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 16,8 χιλιόμετρα. Σε αναθεωρημένη λύση, το Ινστιτούτο υπολογίζει το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε ότι το εστιακό βάθος δεν ξεπερνούσε τα 10 χιλιόμετρα και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο.
Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το πρόσφατο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη ούτε με το ρήγμα της Ανατολίας.
Σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές στη Ρόδο.
​Στα 5,1 Ρίχτερ υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στη Ρόδο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ενώ το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.