Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ



Πολλές φορές τα λόγια αποδεικνύονται φτωχά, σκληρά, δύσκαμπτα. Τότε η ψυχή προσπαθεί να βρει ένα τραγούδι για να εκφραστεί. 
Η αγάπη από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η πιο δυνατή πηγή έμπνευσης για την ανθρώπινη δημιουργία. 
Απ’ τις πρώτες στιγμές της ζωής μας, μας συντροφεύει η γλυκιά μελωδία, το νανούρισμα, η φωνή της μανούλας μας που τραγουδάει. Από τότε κιόλας μπαίνει στην ψυχή μας το πιο αγνό ανθρώπινο αίσθημα τυλιγμένο στη μουσική. Το αγόρι θα τραγουδήσει το παιχνίδι του κι ύστερα από μερικά χρόνια στον πρώτο του έρωτα. Κι άμα αργότερα το νέο ζευγάρι πάει στην όπερα ή στο κονσέρτο ή σε μια συναυλία, ποιος ξέρει, μπορεί η ζεστασιά της μουσικής να τους κάνει να πιαστούν χέρι-χέρι. Δίχως να μιλούν, απλά και γεμάτα. Πότε σιγανά, πότε με πάθος, πότε με μια μεγάλη και σπουδαία σύνθεση η μουσική μιλάει στη θέση μας. Εκφράζει τη μεγαλοσύνη που δεν μπορούν να εκφράσουν τα λόγια.
     Η μουσική αρχίζει με το νανούρισμα και τελειώνει με το πένθιμο εμβατήριο. Η μουσική συντροφεύει τον άνθρωπο από τα παλιά χρόνια της ιστορίας του σε κάθε χαρά και σε κάθε του λύπη. Ακόμα κι όταν ο άνθρωπος σκέφτεται και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της ζωής του η μουσική είναι δίπλα του. 
Μιλά στη θέση μας, μας λυτρώνει και μας χαρίζει δύναμη για να λύσουμε τα προβλήματα της ζωής.

Ματσίγκου Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.