ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΚΟ

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΚΟ
liosia
Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΗ ΤΟΥ ’99

Από την Κέλλυ Φαναριώτη

Ήταν μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 όταν ολόκληρη η Αθήνα σείστηκε στους ρυθμούς του Εγκέλαδου που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες άστεγους πολίτες. Ο σεισμός εντάσεως 5,9 Ρίχτερ διήρκεσε δεκαπέντε περίπου δευτερόλεπτα και άλλαξε μια για πάντα τη ζωή πολλών συμπολιτών μας που είτε έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο, είτε είδαν το βιός τους να γίνεται συντρίμμια και απ’τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Μια από τις χιλιάδες οικογένειες που καταστράφηκαν, ήταν κι αυτή του κυρίου Μανώλη και της συζύγου του Διονυσίας, η οποία μάλιστα έχασε το παιδί που κυοφορούσε όταν είδε τους σοβάδες του σπιτιού της στα Λιόσια να καταρρέουν.

Το οίκημά τους κρίθηκε ακατάλληλο και για αρκετό διάστημα έμεναν σε σκηνές στο δρόμο ώσπου να μεταφερθούν σε κοντέινερ της περιοχής. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθαν στη ζωή και οι δυο κόρες τους αλλά η κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά για την οικογένεια όταν ο κ. Μανώλης που εργαζόταν σε οικοδομή, έπεσε από τον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα σήμερα να έχει στο πόδι του δώδεκα βίδες. Με πολλή προσπάθεια κατάφερε να σταθεί πάλι στα πόδια του όμως τα εμπόδια για την οικογένειά του δεν σταμάτησαν μιας και πριν από πέντε χρόνια υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Σήμερα, δεκαεφτά χρόνια μετά από εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι του ’99 που έμελλε να τους αλλάξει τη ζωή, ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του ζουν ακόμη εκεί, σ’ένα τσίγκινο κοντέινερ, ακατάλληλο για διαβίωση όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
liosia
liosia

«ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ  6.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ»

Ο μόνος ίσως που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας, είναι ο δήμαρχος της περιοχής κ. Χρήστος Παππούς, ο οποίος σ’ένα μικρό οικόπεδο του κ. Μανώλη, έχτισε ένα τσιμεντένιο σπίτι και του συνέδεσε το νερό και την αποχέτευση. Ωστόσο, ο ίδιος δεν μπορεί να πάει εκεί να ζήσει διότι η ΔΕΗ, παρ’όλο που το οίκημα δεν είναι παράνομο, του ζητά άδεια από την Πολεοδομία  για την οποία ο κ. Μανώλης πρέπει να δώσει γύρω στις 6.000 ευρώ.

«Δεν μου συνδέουν το ρεύμα κι εγώ δε διαθέτω αυτά τα χρήματα, είμαι άνεργος και εγώ και η γυναίκα μου. Συντηρούμαστε με την κάρτα σίτισης κι ένα επίδομα που παίρνουμε για τα παιδιά, το οποίο ανέρχεται στα 220 ευρώ το τρίμηνο», μου λέει φανερά αγανακτισμένος ο 60χρονος άνδρας.

Όσες προσπάθειες έκανε μέχρι τώρα προσεγγίζοντας τους αρμόδιους, έπεσαν στο κενό. Σε επικοινωνία μάλιστα που είχε με την Περιφέρεια Αττικής όπου και ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, πήρε την απάντηση : «Τα χέρια μας είναι δεμένα».
«Δεν κάνω ζητιανιά, ούτε ζητώ να μου δώσει κάποιος χρήματα. Θέλω να πάω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά στο δικό μου σπίτι, εδώ υποφέρουμε συνεχώς από έντομα, κάνουμε συνέχεια απολυμάνσεις. Το καλοκαίρι δεν αντέχεται η ζέστη μέσα στην λαμαρίνα, θέλω το κράτος να μου συνδέσει το ρεύμα και να φύγω», μου λέει τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα φτάσει ως τον αρμόδιο υπουργό.
oikima
oikima

Στο μικρό αυτό τσιμεντένιο οίκημα θέλει να μεταφερθεί ο κ Μανώλης με την οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του κ. Μανώλη είναι μία μόνο από τις πολλές που φανερώνουν την γύμνια της ελληνικής Πολιτείας όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, έξω και πέρα από την κρατική γραφειοκρατία. Κι αν για τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων οι δημόσιοι φορείς κρύβονται πίσω από την ανημποριά της οικονομικής κρίσης, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εκτυφλωτική κωλυσιεργία μιας υπόθεσης που μένει βαλτωμένη τόσα χρόνια.

Ίσως το μεγαλύτερο δώρο για τις φετινές γιορτές που πλησιάζουν να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα ημικρατικό χαρτί της ΔΕΗ που απλά συνδέει το ρεύμα…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΤΑ 
https://kellyfanariotii.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.