Μια μέρα στην εφορία και το θέατρο του παραλόγου!!!


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 5/11/2018
 
Ωραία που έγινε η ζωή μας και πόσο ωραιότερη θα γίνει τώρα που γίνονται όλα ηλεκτρονικά και δεν ταλαιπωρούμαστε στις εφορίες και τις δημόσιες υπηρεσίες ε;
Αμ δε!!! 
Το θέατρο του παραλόγου σκηνοθετημένο  από παρανοϊκούς νομοθέτες και εκτελεσμένο από φοβισμένους και παθητικούς βολεμένους υπαλλήλους που το μόνο που θέλουν είναι να τελειώνουν το 8ωρο τους και να πληρώνονται κάνοντας τους πολίτες να απορούν με την τόση ανοησία και ασυνεννοησία που επικρατεί....

Ας αρχίσουμε με το απλό... Χωρίς ρύθμιση ένα χρέος έχει προσαύξηση 0,73% το μήνα ή 8,76% το χρόνο. 

Άν το χρέος είναι σε ρύθμιση 0,25% το μήνα ή 8,5% το χρόνο.
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο μείνεις πίσω ένα μήνα τότε το επιτόκιο αυξάνετε στο 15% συν το 8,5% άρα μιλάμε για 23,5% το χρόνο!!!!
Ούτε τοκογλύφος δε βάζει τέτοιο επιτόκιο.....
Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χάσει μια και μόνο δόση... Αν πέσει το σύστημα ή δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν αργήσει να σε πληρώσει ο εργοδότης σου (πράγμα που συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά) πάει η προθεσμία και το χρέος πάει στο θεό!!!

Δευτέρα πρωί λοιπόν σε μεγάλη εφορία της Αν. Αττικής 8:30πμ στο γραφείο για τις ενημερότητες χαμός (βλέπεις δεν υπάρχει κανείς που να μη χρωστάει) αναμονή στην ουρά όπου κατά τις 11πμ μια κυρία με στέλνει σε άλλο γραφείο για ΕΝΦΙΑ.


Κι εκεί ουρά ευτυχώς μικρότερη. 
Όλοι αγανακτισμένοι και πολλοί ήταν εκεί γιατί ενώ είχαν πληρώσει φαινόταν στο σύστημα (το ηλεκτρονικό) πως ήταν απλήρωτες οι δόσεις τους.
 Όλα είχαν γίνει ηλεκτρονικά κι έπρεπε τώρα να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες.
Το πιο τρελό ήταν μια εμπρόθεσμη πληρωμή στα ΕΛΤΑ όπου πιθανόν δεν αποδόθηκε όπως τα χρήματα της ΔΕΗ (γιατί πρέπει να ξεπουληθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να τους βγει το όνομα εξάλλου στα ΕΛΤΑ η προμήθεια είναι πολύ μικρή κι αυτό δεν πρέπει να γίνετε, πρέπει να πληρώνουμε με το αίμα μας τις προμήθειες στην τράπεζα) εμπρόθεσμη μεν αλλά δεν είχε ανοίξει το σύστημα για να γίνει ηλεκτρονικά κι ο άνθρωπος έφαγε και πρόστιμο από πάνω!!!!

Μέσα σε όλα αυτά ένα ζευγάρι αλβανών που ήθελε να πληρώσει το φόρο μεταβίβασης για να αγοράσει το σπιτάκι που κάποιος από εμάς έχτισε με ιδρώτα και αίμα...Με ματωμένα λεφτά από κλεψιές , ναρκωτικά απάτες κλπ κι ήταν οι μόνοι γελαστοί.....

Φτάνει η σειρά μου και μαθαίνω πως πρέπει πρώτα να κάνω ρύθμιση και να ξαναπάω, αφού έχω πληρώσει την πρώτη δόση. Αν είχα για να πληρώσω δόση βέβαια δε θα αναγκαζόμουν να πουλήσω το χωραφάκι για να πληρώσω την εφορία θα είχα ήδη εξοφλήσει!!!

Ο σκοπός όμως δεν είναι να μπορώ να πληρώσω αλλά να ΜΗΝ μπορώ ώστε να μου πάρουν και το χωραφάκι κι ότι άλλο έχω και να εξοντωθώ. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας. Δεν είναι τυχαίο πως εξαιρούνται από τις 120 δόσεις που ετοιμάζουν πάλι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία!

Ζήτω η ευκολία, ζήτω το ραχάτι, τι πειράζει κι αν αυτοκτονούν τα αδέλφια μας που η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες έφεραν στο χείλος της καταστροφής...

Τι θα γίνει σε μια διακοπή ρεύματος αφού η ΔΕΗ ξεπουλήθηκε κι όλοι οι πάροχοι παίρνουν ρεύμα από αυτή;
Τι θα γίνει αν αύριο ξυπνήσουμε και οι τράπεζες έχουν κλείσει γιατί μπορούν;
Αρκεί να είναι όλα ηλεκτρονικά και να μην κινδυνεύουμε από κλέφτες χαχαχαχα

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


Είς το επανιδείν
ΜΑΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.