Το «deep state» ετοιμάζει την ανατροπή του Ν.Τραμπ: Ο Π.Μάναφορντ έκλεισε συμφωνία με την Εισαγγελία - Με τι αντάλλαγμα;ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 13/9/2018


ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ συνεχίζει να «σφίγγει» τον κλοιό γύρω απο τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ τον οποίο επιχειρεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει σε ανατροπή-αποπομπή ή τουλάχιστον σε πλήρη αποδόμηση για να μην κερδίσει μια δεύτερη 4ετία καθώς όπως δείχνει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας πολύ δύσκολα οι Δημοκρατικοί θα βρουν έναν υποψήφιο που θα μπορέσει να του πάρει την θέση στον Λευκό Οίκο.
Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με τον ομοσπονδιακό Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που ενδέχεται να του επιτρέψει να μην προσαχθεί σε νέα δίκη την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την Πέμπτη (13/9).
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε δικαστική αίθουσα της Ουάσινγκτον σήμερα Παρασκευή, ωστόσο παραμένει ασαφές το εάν ο Μάναφορτ συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα ή να ομολογήσει την ενοχή του, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο επικαλέστηκε τρεις πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.
Τόσο ο συνήγορος του Μάναφορτ, ο Κέβιν Ντάουνινγκ, όσο και ο εκπρόσωπος του Μάλερ, ο Πίτερ Καρ, απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Τη Δευτέρα (17/9) είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η διαδικασία επιλογής των μελών του σώματος των ενόρκων ενόψει της δεύτερης δίκης του Μάναφορτ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας. 
Τον βαρύνουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνωμοσία για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το δημόσιο των ΗΠΑ, παράλειψη εγγραφής στον κατάλογο των πρακτόρων ξένων συμφερόντων και απόπειρα επηρεασμού μαρτύρων.
Ο Μάναφορτ καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα στην Αλεξάντρια, στην Πολιτεία Βιρτζίνια, για κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν τραπεζική και φορολογική απάτη.
Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του λομπίστα, άλλοτε ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας του Μάλερ για τη υποτιθέμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016 και το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.
Ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε σύμπραξη της εκστρατείας του με τους Ρώσους. Η ρωσική κυβέρνηση διαψεύδει ότι αναμίχθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.
Εδώ το «βαθύ κράτος» προκαλεί πολλά οξύμωρα ερωτήματα.
Αναγνωρίζει στην Ρωσία τέτοια ισχύ ώστε να παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Τότε κακώς λέγονται οι ΗΠΑ υπερδύναμη, η Ρωσία είναι η μόνη υπερδύναμη.
Επίσης θα πρέπει στις ΗΠΑ να μας εξηγήσουν: Πώς κέρδισε ο Ν.Τραμπ τις εκλογές μέσω... Facebook από την στιγμή την Χίλαρι Κλίντον την υποστήριζαν το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ, των διεθνών ΜΜΕ μέχρι και των εγχώριων ελληνικών ΜΜΕ (λες και ψηφίζαμε εμείς στις αμερικανικές εκλογές);
Ακόμα και μέσα στο ρεπουμπλικανικό κόμα, τα στελέχη του ήθελαν να χάσει ο Ν.Τραμπ
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Ν.Τραμπ κέρδισε τις εκλογές παρά τον πόλεμο που διεξήχθη εναντίον του τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Τώρα αν το Facebook ξεπέρασε σε ισχύ τα κλασσικά ΜΜΕ τότε αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος πλέον τα θεωρεί παντελώς fake news και ψάχνει τρόπο να τα αντικαταστήσει.
Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα του κόσμου, ούτε των Ρώσων, ούτε των... Λευκορώσων, είναι πρόβλημα των ΜΜΕ που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.