Ανατροπή των αποτελεσμάτων στην Γαλλία και διάψευση των exit polls:Πρώτο Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν ,,τρίτο το κόμμα της Λεπέν






Ούτε καν δεύτερος δεν βγαίνει ο «Εθνικός Συναγερμός», σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, καθώς το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» φαίνεται να περνά στην πρώτη θέση, όσον αφορά στην εκτίμηση κατανομής των εδρών, με το κόμμα «Μαζί» του Εμανουέλ Μακρόν να περνά στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν!

⚠️🇫🇷🗳 In France, projections show

1. NFP (Left Union) arrives first with 172 to 192 seats

2. Ensemble (Presidential party) with 150 to 170 seats

3. National Rally (far right/pro-Ru) 132 to 152 seats

This is a major defeat for Le Pen & the Kremlin. pic.twitter.com/cn55zbercz

— Emmanuelle Chaze (@EmmanuelleChaze) July 7, 2024

Μάλιστα, ο ηγέτης του συνασπισμού της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν ήδη προέβη σε… πανηγυρικές δηλώσεις, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος κόσμου, ευχαριστώντας τους Γάλλους πολίτες για την υποστήριξή τους και καλώντας τον νυν πρωθυπουργό σε παραίτηση. «Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση. Χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση. Είναι μια τεράστια ανακούφιση για την μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που αγαπούν τη δημοκρατία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μελανσόν μετά το πρώτο exit poll για τις κρίσιμες γαλλικές εκλογές.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.