Πλωτή βόμβα στην Κάλυμνο την οποία κάθονται και την κοιτάνε εδώ και 9 μήνες!Πλωτή βόμβα στην Κάλυμνο την οποία κάθονται και την κοιτάνε εδώ και 9 μήνες!

Μία πλωτή βόμβα βρίσσκεται ενεργοποιημένη λίγο έξω από το λιμάνι της Καλύμνου. Ένα φορτηγό πλοίο φορτωμένο σιτηρά από την Ουκρανία, παραμένει δεμένο λόγω βλάβης εδώ και εννέα μήνες σχεδόν στην «μπούκα» του λιμανιού της Καλύμνου. Το πλοίο με πλήρωμα 9 ναυτικούς παρουσιάζει σημαντική κλίση και ο κίνδυνος βύθισης του είναι υπαρκτός! Σε μία τέτοια περίπτωση η θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου θα υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή ,αφού θα υπάρξει διαρροή 60 τόνων μαζούτ από τις δεξαμενές καυσίμων του!

Πρόκειται για το πλοίο  M/V ‘’BLUE SHARK ‘’ σημαίας Togo,  το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη προερχόμενο από την Πύλο, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, όπως και οι 9 ναυτικοί του πληρώματος του.

Η πρόταση να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο λιμάνι της Καλύμνου απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη δημοτική αρχή του νησιού.

Το ερώτημα είναι τι κάνει το υπουργείο Ναυτιλίας εδώ και 9 μήνες. Έχουν κινηθεί διαδικασίες για να βρεθεί λύση; Υπάρχει δυνατότητα να αντληθεί το μαζούτ από τις δεξαμενές του πλοίου, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής;

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης σε δήλωση του  ζητάει να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση της Καλύμνου. 

Η δήλωση του κ. Νικητιάδη :

«Οργίζομαι με τη συνεχιζόμενη από τη ΝΔ και την Κυβέρνηση της απαξίωση της Καλύμνου. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ελήφθη ήδη από τον Μάιο να επιτρέψει την μεταφορά του εγκαταλελειμμένου πλοίου Blue Shark στο λιμάνι της  Καλύμνου προκαλεί μία σειρά από απορίες  και αναδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησής για την Κάλυμνο και τους Καλύμνιους. Η Κάλυμνος ευρισκόμενή ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες εξαιτίας του υψηλού ΦΠΑ σε σχέση με τα γειτονικά νησιά της, αγωνίζεται προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά. Οι κάτοικοι της βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Τώρα το αρμόδιο Υπουργείο αποφασίζει να μετατρέψει το λιμάνι της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών. Το συγκεκριμένο πλοίο γεμάτο πετρέλαιο ενέχει τεράστιους κινδύνους για πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης στο περιβάλλον. Θα καταθέσω σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τους. Η ΝΔ αντί να σκύψει, να αφουγκραστεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Καλυμνίων, συσσωρεύει επιπρόσθετα εμπόδια στην ανάπτυξη της. Τι θέλει επιτέλους η Κυβέρνηση; Να εγκαταλείψουν οι Καλύμνιοι το νησί που λατρεύουν; Έχουν αποδείξει ότι δε θα το κάνουν ποτέ.  Είναι αδιανόητο ενώ το αρμόδιο Υπουργείο έχει λάβει επιστολή του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο μετέχει και ο Δήμαρχος του νησιού, για να μην προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια, να  αδιαφορεί πλήρως. Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε κε. Υπουργέ σε βάρος της Καλύμνου και των Καλυμνίων;» 

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.