Εφιάλτης για Ελλάδα το Target 2, έλλειμμα 111 δισ - Χυδαία παραπλάνηση με το χρέος δεν κινδυνεύει από την Le Pen
Τα ίδια είπαν και για την Ιταλία αλλά δεν λένε τίποτε για την Ελλάδα όπου το χρέος δεν μπορεί να μειωθεί και συνεχίζει να έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση σε όλη την ευρωζώνη... ενώ με όρους Taregt 2 η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερά ζοφερή κατάσταση

Ούτε λίγο ούτε πολύ… μια χυδαία παραπλάνηση προωθείται από τις κυβερνήσεις που ηττώνται από τις κοινωνίες.

Στην Γαλλία ο τοξικός, ανεκδιήγητος Macron κατηγορεί την Lepen και την πατριωτική δεξιά ή κατά άλλους ακροδεξιά ότι εάν έρθει στην εξουσία – κάτι που είναι δεδομένο αφού στις δημοσκοπήσεις φθάνει στο 35% - ότι θα προκληθεί χάος στο Γαλλικό χρέος.

Τα ίδια είπαν και για την Ιταλία αλλά δεν λένε τίποτε για την Ελλάδα όπου το χρέος δεν μπορεί να μειωθεί και συνεχίζει να έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση σε όλη την ευρωζώνη... ενώ με όρους Taregt 2 η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερά ζοφερή κατάσταση.

Πρόκειται για μια κατασκευασμένη και χυδαία πλάνη όσων κυβερνήσεων καταρρέουν και αντί να αφήσουν τις κοινωνίες να ψηφίσουν με γνώση προσπαθούν οι φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές να τρομοκρατήσουν.

Επίσης σε όσμωση με τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ που πλήρως ελέγχουν προσπαθούν να δημιουργήσουν φοβίες στις αγορές να επιτεθούν οι κερδοσκόποι και έτσι να πείσουν τις κοινωνίες ότι η πατριωτική δεξιά είναι επικίνδυνη ενώ οι πραγματικά επικίνδυνοι φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές που τα έκαναν μαντάρα… εμφανίζονται οι κήνσορες της νομιμότητας.


Ας δούμε λίγο τα δεδομένα

Γερμανικό 10ετές ομόλογο απόδοση 2,40%

Ιταλικό 10ετές ομόλογο απόδοση 3,91%

Ελληνικό 10ές ομόλογο απόδοση 3,62%

Πορτογαλικό 10ετές ομόλογο απόδοση 3,12%

Γαλλικό 10ετές ομόλογο απόδοση 3,16% ήταν σε αυτά τα επίπεδα και τον Νοέμβριο 2023... πάλι επί Macron... 

CDS τα Credit Default Swaps το ασφάλιστρο έναντι κινδύνου χώρας, το παράγωγο των ομολόγων σε βάση 5ετίας.

Γερμανία 0,10%, Ελλάδα 0,75%, Γαλλία 0,37%, Ιταλία 0,74% και Πορτογαλία 0,39%.

Τα CDS δεν δείχνουν ανησυχία από τις αγορές.

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία;

Ότι κατασκευάζουν κρίσεις, το ζήτημα του χρέους δεν μπορεί να ανακύψει για το εξής απλό λόγο η ΕΚΤ κατέχει μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους της ευρωζώνης μέσω της τοξικής ποσοτικής χαλάρωσης που ήταν η πραγματική γενεσιουργός αιτία του πληθωρισμού.

Είπαν και συνεχίζουν να λένε ψέματα ότι η Ρωσία και ο Putin λόγω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσαν την έκρηξη του πληθωρισμού αλλά ο πληθωρισμός – ειδικά αυτός που λαμβάνει χώρα σήμερα – είναι καθαρά νομισματικό φαινόμενο.

Ο πληθωρισμός σε καθολικό βαθμό προκλήθηκε από τους τραγικά λίγους διοικητές των κεντρικών τραπεζών που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ και η Lagard είναι οι αιτίες του κακού.

Η ποσοτική χαλάρωση και οι αγορές κρατικού χρέους από την ΕΚΤ στις δευτερογενείς αγορές ήταν ίσως το μεγαλύτερο νομισματικό λάθος…

Αυτή η μακάβρια λανθασμένη νομισματική συνταγή επέτρεψε στα κράτη και στις κυβερνήσεις να έχουν υπερδιογκώσει τα κρατικά χρέη.

Στην Γαλλία φιλελεύθεροι δεν κυβερνούν;

Πριν την Meloni στην Ιταλία ποιοι κυβερνούσαν;

Στην Γερμανία σοσιαλιστές δεν κυβερνούν και τα έχουν κάνει μαντάρα;

Στην Ελλάδα, στην φιλελεύθερη Ελλάδα… το τοξικό δημόσιο χρέος δεν μπορεί να μειωθεί.

Το target 2 αποδεικνύει πολλά... ζοφερή η εικόνα της Ελλάδος... σαν την περίοδο του Grexit... 

Η Ελλάδα στο σύστημα Target 2 συνεχίζει να επιδεινώνεται έφθασε σε έλλειμμα 111,6 δισεκ. ευρώ όταν η Γερμανία έχει πλεόνασμα 1,04 τρισεκ. ευρώ και η Γαλλία του Macron έλλειμμα 135 εκατ ευρώ.

Στα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών το έλλειμμα της Ελλάδος στο Target 2 στα 111,6 δισ

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο έχει παρατηρηθεί στο Target 2 της ΕΚΤ το οποίο είναι το σύστημα ακαθάριστου διακανονισμού συναλλαγών πάσης φύσεως σε πραγματικό χρόνο

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εμπορικές τράπεζες μπορούν να υποβάλουν εντολές πληρωμής σε ευρώ στο Target 2, όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία και διακανονίζονται σε χρήματα κεντρικής τράπεζας, δηλαδή χρήματα που διατηρούνται σε λογαριασμό σε κεντρική τράπεζα.

Το Target 2 διευθετεί πληρωμές που σχετίζονται με τις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, καθώς και συναλλαγές μεταξύ τραπεζών και τραπεζών.

Κάθε πέντε ημέρες, το Target 2 επεξεργάζεται τιμές κοντά σε ολόκληρο το ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, το οποίο το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα πληρωμών στον κόσμο.

Περισσότερες από 1.000 τράπεζες χρησιμοποιούν το Target 2 για την έναρξη συναλλαγών σε ευρώ, είτε για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό των πελατών τους.

Γιατί -111,6 δισεκ. έλλειμμα υψηλότερο και από το 2015 επί Grexit που ήταν -94 δισ στο Target 2;

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα στο σύστημα Target 2 εμφανίζεται ελλειμματική κατά 111,6 δισεκ. όταν η Γερμανία εμφανίζει πλεόνασμα 1,04 τρισεκ. ευρώ;

Η ΕΚΤ εμφανίζεται με έλλειμμα επίσης -374 δισεκ. ευρώ.

Πάνω από 14 χώρες εμφανίζουν πλεόνασμα, η Κύπρος έχει πλεόνασμα 13,6 δισεκ. ευρώ αλλά η Ιταλία έλλειμμα -437 δισεκ, η Πορτογαλία -49 δισεκ. ευρώ.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η εύλογη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι το 2015 την σκοτεινή περίοδο όπου το Grexit καραδοκούσε, οι ελληνικές τράπεζες είχαν στραφεί στον ELA στην έκτακτη χρηματοδότηση από την ΤτΕ και την ΕΚΤ και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το έλλειμμα έναντι του ευρωσυστήματος.

Ωστόσο από το 2008 η Ελλάδα εμφανίζεται ελλειμματική αποδεικνύοντας τις παθογένειες και αδυναμίες της οικονομίας.

Την τρέχουσα περίοδο οι τράπεζες έχουν πάρει ενίσχυση ρευστότητας μέσω των προγραμμάτων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ - TLTROs κ.α. - ύψους 16 δισεκ. - ήταν 45 δισεκ. -  ενώ έχει αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά 40 δισεκ. ευρώ.

Μαζί με κάποιες άλλες συναλλαγές διαμορφώνουν το άθροισμα του ελλείμματος των -111,6 δισεκ. στην Ελλάδα… στο Target 2 για τον Απρίλιο 2024.

Γιατί η Ελλάδα έλλειμμα 111,6 δισεκ. και η Κύπρος πλεόνασμα;

Ένα εξίσου βασικό ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα είναι μονίμως ελλειμματική και η Κύπρος από το 2014 και μετά είναι μονίμως πλεονασματική με 13 δισεκ;

Αυτό έχει να κάνει με τις σοβαρές παθογένειες και αδυναμίες της εθνικής οικονομίας, χρειάζεται κεφάλαια και ρευστότητα από το ευρωσύστημα για να στηρίξει τις τράπεζες και όχι μόνο και έτσι η Ελλάδα συντηρεί ελλείμματα στο Target 2.

Το Target 2 δυστυχώς είναι ένας δείκτης ευφορίας και πλεονάζουσας ή ελλειμματικής ρευστότητας.

Επίσης έχει σημασία να τονιστεί ότι μεταφέρονται στο ευρωσύστημα περιουσιακά στοιχεία τα οποία λόγω χειραγώγησης εμφανίζονται ωραιοποιημένα.

Στην Ελλάδα κρύβονται ακόμη σοβαροί κίνδυνοι, προφανώς όχι τύπου 2015... αλλά υπάρχουν κίνδυνοι που απλά λόγω... και της γενικής οικονομικής χαλάρωσης δεν αναδεικνύονται.

Στην πράξη λοιπόν αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι το Target 2 αποδεικνύει ποιες χώρες είναι στην πράξη ισχυρές και ποιες αδύναμες και η Ελλάδα δεν ανήκει στην κατηγορία των ισχυρών κρατών, αυτό είναι σίγουρο.
Η νέα τοξική ελληνική κανονικότητα σε αριθμούς – Χρέος σε ιστορικά υψηλά 405 δισ - 780.000 εταιρίες εκτός δανεισμού, στάσιμα δάνεια

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ζούμε μια νέα κανονικότητα, ότι ναι μεν υπάρχουν παθογένειες αλλά η κανονικότητα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό…

Ποια είναι η νέα κανονικότητα το 2024 στην Ελλάδα;

Τα στοιχεία που παραθέτουμε δεν είναι ενθαρρυντικά και η νέα κανονικότητα είναι μια σαθρή νέα πραγματικότητα…

Η νέα ελληνική κανονικότητα

Ελληνικό χρέος 405 δισεκ. ευρώ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο γεγονός ότι υπάρχει εμφανέστατη αδυναμία να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς.

Έφθασε στο ιστορικό υψηλό των 406 δισεκ. και υποχώρησε στα 405 δισεκ.

Προφανώς και συμπεριλαμβάνουμε τον ενδοκυβερνητικό δανεισμό με τα repos αφού έχουν φθάσει στα 52 δισεκ. ευρώ.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διαθέτει την χειρότερη σχέση χρέους προς ΑΕΠ σε όλη την ευρωζώνη.Ελληνικό χρηματιστήριο στις 1.420 μονάδες

Η νέα κανονικότητα επέτρεψε την κερδοσκοπία και έδωσε λαβή σε ορισμένους – ειδικά ξένους – να αγοράσουν φθηνά την Ελλάδα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι κερδοσκοπίσημη όχι στρατηγικά επενδύσιμη… παραμένουμε μια αγορά της κερδοσκοπίας.

Το ελληνικό χρηματιστήριο από τις 900 μονάδες στις 1.500 μονάδες – πρόσφατα 1.420 μονάδες - έδωσε μεγάλα κέρδη αλλά τα απόλαυσαν ελάχιστοι.

Στην Ελλάδα όχι πάνω από 60.000 πολίτες σε σύνολο 10.000.000…

Θα θυμίσουμε ότι ιδιωτικοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες με ζημιά για το ελληνικό δημόσιο 42 δισεκ. ευρώ... πουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες με γνώμονα να κερδίσουν οι ξένοι επενδυτές όχι να μετριάσει την ζημιά το ελληνικό δημόσιο.

780.000 εταιρίες σε σύνολο 840.000 εταιριών δεν είναι επιλέξιμες για δανεισμό

Όταν 2.000.000 έλληνες δεν μπορούν να δανειστούν γιατί είναι στον Τειρεσία και όταν 780.000 εταιρίες σε σύνολο 840.000 εταιριών δεν είναι επιλέξιμες για δανεισμό… αυτό δεν μπορεί να λέγεται κανονικότητα αλλά παραπληγικό σαλιγκάρι.

Οι καταθέσεις 190 δισ και των ιδιωτών 144 δισ – Η παραοικονομία 44 δισεκ.

Όταν ήρθε η ΝΔ στην εξουσία το 2019 παρέλαβε καταθέσεις ιδιωτών περίπου 139 με 140 δισεκ. και μέσα σε 5 χρόνια αυξήθηκαν στα 190 δισεκ. αύξηση 50 δισεκ. ευρώ.

Αυτή είναι μεν σημαντική αύξηση αλλά σημαντικό μέρος της θα πρέπει να αποδοθεί στην παραοικονομία που υπολογίζεται σε 44 δισεκ.

Δηλαδή έχουμε μια οικονομία που αντέχει λόγω της παραοικονομίας…

Στάσιμα τραπεζικά δάνεια

Η απόδειξη ότι η οικονομία δεν είναι επενδύσιμη είναι η συμπεριφορά των δανείων.

Επενδύσιμη οικονομία σημαίνει ότι όλες οι δυνάμεις της χώρας από τις επιχειρήσεις έως τα νοικοκυριά μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη.

Δυστυχώς όμως ένας δείκτης έρχεται να κλονίσει το αφήγημα.

Τα δάνεια των τραπεζών εδώ και 3 χρόνια είναι στάσιμα στα 117 δισεκ. ευρώ.

Οι τράπεζες λένε δεν υπάρχει ζήτηση για δάνεια, αυτή είναι η μισή αλήθεια η άλλη μισή είναι ότι 2.000.000 νοικοκυριά είναι στον Τειρεσία και 780.000 εταιρίες δεν είναι επιλέξιμες για δανεισμό.

Πόσο κανονική είναι η κανονικότητα ή καλύτερα πόσο αντικανονική είναι η νέα κανονικότητα της Ελλάδος;

Είναι προφανές ότι με 405 δισεκ. χρέος, NPEs που συνεχίζουν να απασχολούν την κοινωνία πάνω από 50 δισεκ. υποχρεώσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία 148 δισεκ. ευρώ… η νέα κανονικότητα είναι τόσο τοξική και αδύναμη που απλά δεν είναι κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.