Η «Διακήρυξη των Αθηνών» δεν εμποδίζει την Τουρκία να εκδίδει «αρπακτικές» NAVTEX κατά της Ελλάδας

«Η διακήρυξη των Αθηνών δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» ,λέει σήμερα  σε συνέντευξη του στο militaire channel ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Πουκαμισάς και η Άγκυρα με όσα εξακολουθεί να διαπράττει τον επιβεβαιώνει απολύτως. Μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν, ο οποίος συμμετέχει στην στοχοποίηση της Κύπρου αλλά και ελληνικών νησιών. έρχεται NAVTEX της Τουρκίας για εργασίες πόντισης καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης.

Η περιοχή δεσμεύτηκε μονομερώς ως τουρκική ΑΟΖ βάσει του τουρκολυβικού μνημονίου και του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας».

Η Τουρκία με τη NAVTEX (0592/24) που εξέδωσε δεσμεύει την περιοχή για την πόντιση καλωδίων από το C/S Teliri για διάστημα από 1-21 Ιουλίου, υποστηρίζοντας πως η περιοχή είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Τα καλώδια που θα τοποθετηθούν (Cable Blue System) έχουν ως στόχο τη σύνδεση της Κύπρου με την Ιταλία και τη Γαλλία, αλλά και το Ισραήλ για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας.

Αντιδρώντας η ελληνική πλευρά εξέδωσε επίσης NAVTEX (NAVWARN 576/24) δεσμεύοντας την ίδια περιοχή για το διάστημα από 25 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου επίσης για εργασίες τοποθέτησης υποθαλάσσιου καλωδίου.

Στη σχετική ελληνική NAVTEX επισημαίνεται πως η εν λόγω θαλάσσια περιοχή εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.