Τέμπη : «Τα τρένα κινούνταν παράνομα – Δεν υπήρχε σύμβαση μεταξύ της Hellenic Train και του ΟΣΕ»Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της 20χρονης Μάρθης, που βρήκε τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (6/6), αποκάλυψε πως η σύμβαση μεταξύ της Hellenic Train και του ΟΣΕ δεν είχε υπογραφεί ποτέ.

«Αυτό σημαίνει πως τα τρένα κινούνταν παράνομα. Αν έχει κάποια επίπτωση θα έχει την ποινική δίωξη της Hellenic Train. Προβλεπόταν πως έπρεπε να υπογράφεται ετήσια σύμβαση μεταξύ της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Η μόνη εταιρεία που δεν είχε υπογράψει από το 2019 ήταν η Hellenic Train. Δεν υπήρχαν συμβάσεις πρόσβασης στο δίκτυο υπογεγραμμένες από τον ΟΣΕ και την Hellenic Train», ανέφερε αρχικά ο πατέρας της φοιτήτριας και συνέχισε:

«Εκτιμώ πως από τη στιγμή που υπογράφτηκε η μεγαλύτερη σύμβαση παραχώρησης δημόσιας υπηρεσίας μεταφοράς επιβατικού κοινού το 2022, όπου σαφέστατα υπήρχε η πρόβλεψη ότι η Hellenic Train ξέρει τι παραλαμβάνει και ποια είναι η κατάσταση του δικτύου, δόθηκε ένας ακόμη λόγος να μην το υπογράψει.

Κλήθηκε μάλιστα, εξωδίκως να υπογράψει. Κλείστηκε συγκεκριμένο ραντεβού αλλά δεν προσήλθε η Hellenic Train. Το ερώτημα για εμένα είναι τι πράξανε μετά από αυτό οι φορείς. Οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν το υπουργείο. Ήταν εις γνώση του υπουργείου.

Θα μπορούσαν να προβούν σε ενέργειες που θα διασφάλιζαν την ασφαλή χρήση του δικτύου. Είναι απορίας άξιον πώς έλαβε η Hellenic Train πιστοποιητικό ασφάλειας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων».

«Υπήρχε αδυναμία να αναπνεύσουν από απροσδιόριστη ουσία»

Ο πατέρας επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή, οι γονείς έλαβαν απαντήσεις που δεν ήταν πειστικές, σχετικά με την φωτιά στα τρένα.

«Τα βίντεο θα έπρεπε να είχαν δεσμευτεί. Όσο δεν δίνονται πειστικές απαντήσεις για την κίνηση της αμαξοστοιχία αλλά και για τη φωτιά έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε πως κάτι δεν πάει καλά», τόνισε και κατέληξε αφήνοντας σαφείς αιχμές για το φορτίο της αμαξοστοιχίας:

«Από τις μαρτυρίες προκύπτει πως εκτός από το μεγάλο θερμικό φορτίο που είχε προκληθεί υπήρχε αδυναμία να αναπνεύσουν από απροσδιόριστη ουσία που είχε “δηλητηριάσει” την ατμόσφαιρα. Αυτά δεν προκαλούνται από έλαια σιλικόνης».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.