Chang’e 6: Η Κίνα γράφει ιστορία στη πιο μυστηριώδη πλευρά της Σελήνης!




H Κίνα κατάφερε να προσσεληνωθεί στη πιο μυστηριώδη πλευρά της Σελήνης. Η αποστολή Chang’e 6  κατάφερε να προσγειωθεί εντός του κρατήρα Apollo σε μια άκρως επιτυχημένη αποστολή όπως ανέφεραν στελέχη της China National Space Administration (CNSA).  Είναι η δεύτερη αποστολή της Κίνας που προσγειώνεται στην πιο απομακρυσμένη πλευρά της Σελήνης, κάτι που δεν το έχει κάνει καμιά χώρα μέχρι σήμερα.

Η αποστολή Chang’e 6 έχει σαν σκοπό να γράψει τη δική της ιστορία για τη Κίνα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Συγκεκριμένα στόχος της να συγκεντρώσει δείγματα και να τα στείλει πίσω στη Γη, δίνοντας στους ερευνητές την πρώτη ματιά από το εν λόγω σημείο της Σελήνης, από την πλευρά δηλαδή που δεν βλέπουμε εμείς.

To Φεγγάρι είναι πάντα κλειδωμένο στη Γη. Οι βασικές κινήσεις της Σελήνης είναι δύο. Κινείται γύρω από τη Γη σε ελλειπτική τροχιά και συμπληρώνει μια περιστροφή γύρω από το κέντρο της σε 29,53 ημέρες. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται συνοδικός μήνας. Επίσης περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και συμπληρώνει μια περιστροφή σε 27,3 ημέρες. Ως εκ τούτου βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά.

Σε απόσταση αναπνοής από την κατανόηση του καρκίνου!

Η αποστολή θα περάσει τις επόμενες ημέρες μελετώντας το περιβάλλον της και συλλέγοντας περίπου 2 κιλά σεληνιακού χώματος και πετρωμάτων. Μερικά από αυτά τα δείγματα θα συλλεχθούν από την επιφάνεια και μερικά θα σκαφτούν από το υπέδαφος σε βάθος έως 2 μέτρων, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο τρυπάνι του Chang’e 6.

https://techmaniacs.gr/

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.