Ρωσία και Κίνα κάλεσαν την Τουρκία να ενταχθεί στους BRICS



ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ''ΣΩΣΤΗ'' ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΟΤΟ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΕΙΟ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ''ΧΑΡΙΖΟΥΝ'' ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

ΕΚΕΙΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ BRICS...

Την πρόθεση της Άγκυρας να ενταχθεί στον «μπλοκ» των BRICS+ (μετά την είσοδο επιπλέον χωρών), που εκλαμβάνεται διεθνώς ως ο αντίπαλος πόλος της Δύσης με επίκεντρο τον Κινορωσικό άξονα, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, για συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο, στο Πεκίνο με τις κυρίαρχες χώρες Ρωσία-Κίνα να θεωρούν ότι η Τουρκία έχει θέση στον οργανισμό.

Ερωτηθείς εάν η Τουρκία θα ήθελε να ενταχθεί στους BRICS+, ο Φιντάν είναι σαφής: «Θα θέλαμε φυσικά, γιατί όχι;». Πρόσφατα στους BRICS εντάχθηκε και η Σαουδική Αραβία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Ιράν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υπογράμμισε ακόμη πως η Άγκυρα εξετάζει μια σειρά από συνεργασίες με τα μέλη των BRICS και πως θα παρευρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Όπως τόνισε ο Φιντάν, ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι η δημιουργία ισχυρών οικονομικών δεσμών σε θεσμική μορφή. Και σε αυτό το σημείο άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.