Χωρίς νερό η Λέρος – Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςΗ Λέρος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα λόγω λειψυδρίας, βάσει απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το αίτημα είχε καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού Τιμόθεος Κωττάκης, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, ώστε να αποδεσμευθούν οι πόροι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για να μεταφερθεί νερό με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού το συντομότερο δυνατό.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.