Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς των δυο συλληφθέντων για τη δολοφονία Καραϊβάζ


Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς των δυο συλληφθέντων για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξαν οι δικαστικές αρχές αναζητώντας τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Μια μέρα πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης για την εκτέλεση του γνωστού δημοσιογράφου, η δικαιοσύνη προχωρά σε μια κίνηση που μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πληροφορίες του zougla.gr λένε ότι ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών των δύο ήδη προφυλακισμένων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία αστυνομικών και δικαστικών αρχών, είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εκτέλεσης του αστυνομικού συντάκτη τον Απρίλιο 2021 μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, προέκυψαν χρηματικά ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της δολοφονίας, μιλώντας στο zougla.gr, έλεγαν ότι «είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για την αμοιβή των δολοφόνων καθώς και η δικαιοσύνη αποδέχτηκε στο παραπεμπτικό βούλευμα ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν «συμβόλαιο θανάτου».

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πλήρωσε». Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάθεση των χρημάτων έχει γίνει από λογαριασμό του εξωτερικού» και ήδη έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή προκειμένου να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που κρύβονται πίσω από τους λογαριασμούς και τις κινήσεις αυτών.

Το ερώτημα όμως είναι αν η προκαταρκτική έρευνα θα προλάβει να ολοκληρωθεί ενώ η δίκη θα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Νομικοί εξηγούσαν στη zougla.gr ότι «το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας μπορεί να εισαχθεί στη δίκη ως σχετικό έγγραφο και να επηρεάσει την απόφαση καθώς θα πρόκειται για ένα ακόμα στοιχείο».

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τους οποίους μίλησε η zougla.gr, αναρωτιόντουσαν «για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ να γίνει μια τέτοια κίνηση; Αν με την πρωτοβουλία των δικαστικών αρχών προκύψουν στοιχεία για συγκεκριμένα άτομα, δεν θα ήταν προτιμότερο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με τους δυο συλληφθέντες;».

Η συνέχεια στη δικαστική αίθουσα το πρωί της 26ης Ιουνίου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.