Νεκρή από γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία,όπου τίποτα δεν έχει διορθωθεί μετά από την καταστροφή


Μία νεκρή στη Μαγνησία από γαστρεντερίτιδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Προς το παρόν το περιστατικό δεν έχει συσχετιστεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές ημέρες σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο taxydromos μία ασθενής από την περιοχή του Αλμυρού, που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας την Κυριακή 2 Ιουνίου το απόγευμα, απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της διοίκησης του νοσοκομείο, 34 ασθενείς από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλει. Από τους 34, τα 20 είναι παιδιά και οι 14 ενήλικες.

Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ). Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Πάντως, από το πρωί της Δευτέρας δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο.

Εισαγγελική παρέμβαση

Όπως έγινε γνωστό, παρενέβη ο Εισαγγελέας για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη περιοχή της Μαγνησίας και συγκεριμένα στα χωριά Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του δήμου Ρήγα Φεραίου που όπως όλα δείχνουν προέρχονται από μολυσμένο νερό.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), ο οποίος φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν, σύμφωνα με το Gegonota.News, να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται σήμερα στην περιοχή για νέες δειγματοληψίες.

Η ΔΕΥΑ αναζητά τον λόγο για τον οποίο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό. Την ίδια στιγμή, στο Κέντρο Υγείας μεταβαίνουν συνεχώς πολίτες με συμπτώματα.

Σήμερα, Δευτέρα, στα δύο χωριά μετέβησαν δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ένα από τη Λάρισα και ένα από την Αθήνα, τα οποία θα λάβουν νέα δείγματα από τις γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των δύο χωριών.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.